ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Jelezni szeretném, hogy a képviselői indítványok előterjesztésére meghatározott időkeretre amiatt nem figyelmeztettem Zétényi Zsolt képviselő urat, mert úgy értelmeztem, hogy két javaslathoz együttesen tette meg előterjesztését.
Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján indítványozom az Országgyűlésnek az önálló indítvány, tehát a 7l66-os számúnak a napirendre tűzését. Határozathozatal következik. Most kérem szavazásukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 232 szavazattal, 25 ellenében, 5 tartózkodás mellett a javaslat napirendre vétele mellett foglalt állást.
Az előterjesztők azonban sürgős tárgyalást kértek. Most erről kell határoznunk. Most kérem szavazatukat a sürgősség kérdésében. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 205 szavazattal, 42 ellenében, l5 tartózkodás mellett a tárgyalás sürgőssége mellett foglalt állást.
(15.40)
Ugyancsak Zétényi Zsolt, Zimányi Tibor, Balás István és l02 képviselőtársuk sürgős tárgyalást kérve nyújtottak be önálló indítványt a büntethetőség elévülésének értelmezésére, a 7165-ös számon.
Zétényi Zsolt előterjesztése erre az indítványra is vonatkozott, így már azonnal jelzem, hogy a házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján indítványozom az Országgyűlésnek az önálló indítványnak -– tudniillik a 7165-ös számúnak – a napirendre tűzését. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Szavazás) Köszönöm.
Az Országgyűlés az önálló indítványt 236 szavazattal, 25 ellenében, 5 tartózkodás mellett napirendjére tűzte.
Az előterjesztők ez esetben is kérték a sürgősség kimondását. Most erről kell határoznunk. Most kérem szavazatukat, tehát a sürgősség kérdésében. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 210 szavazattal, 4l ellenében, l5 tartózkodás mellett a javaslatra kimondta a sürgősséget.
Kéri Kálmán, Kónya Imre és 20 képviselőtársuk sürgős tárgyalást kérve önálló indítványt nyújtottak be a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosítására 7234-es számon.
Az előterjesztést a futárpostában kapták kézhez képviselőtársaink.
Megkérdezem Kónya Imre képviselő urat, kíván-e szólni? (Igen.) Tessék.
Felszólaló: Dr. Kónya Imre (MDF)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir