Magyar középponti vasut

Full text search

Magyar középponti vasut
Rendszabályok és árjegyzék hintók, lovak és ebek szálliítására nézve.
Hintók egyedül Pesten és Váczion, s csupán csak azon állomásokra való szálliításra vétetnek föl; a szálliítandó hintók felől a vasutli hivatalnál eleve jelentős teendő, s azok a vonat indulása előtt legalább egy órával az indóudvarba küldendők.
A vitelbérnek Váczról Pestig, és megforditva Pestről Váczig 4 pengő forintjávali befizetése bejelentés alkalmával történjék. Azokhoz tartozó utazók és szolgák, kiknek száma azonban a hintókban létező ülőhelyeket felül nem mulhatják, kötelesek, és pedig az előbbiek II-dik, az utóbbiak III. rendü menetjegyet váltani; és az utazók az első rendű kocsin foglalhatnak helyet.
Lovak szinte egyedül Pesten és Váczon, s csupán csak azon állomásokra való szállitásra vétetnek föl; azokért is a vitelbér Pestről Váczig, vagy megforditva, 2 p.forintjával minden darabért az előre teendő bejelentés alkalmával fizetendő, és legalább egy órával az indulás előtt az indóudvarba vezetendők. Minden azokra felügyelő egyén III-dik rendü menetjegyet váltani tartozik. Lovak szállhatnak ugyan minden felügyelés nélkül is, de azoknak elszökéseért, vagy megsértetéseért az intézet nem felel, és olly lovak rendeltetésök helyéről minden halasztás nélkül azonnal elvezetendők.
Ebeket csupán a számukra rendelt helyen, de magával a kocsin vinni senkinek sem szabad. Minden kutyáért Pestről Dunakeszüg vagy vissza 10 kr., Pestről Váczig, vagy megforditva Váczról Pestig 14 kr. fizetendő. Azok megkötésére kivántató eszközöket adni, valamint azoknak biztos alkalmazásáról meggyőződni magok a tulajdonosok tartoznak, minthogy az intézet azoknak elszökésök vagy megsértésökért nem kezeskedik. Pesten, 1846-ki jul. 1-jén. Az igazgatóságtól.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me