Március 27.

Full text search

Március 27.
Próba a Haymarket Theatre-ban. Mit bírnak ezek az angol színészek összedolgozni! Délelőtt tíztől délután hatig s este nyolctól éjféli tizenkettőig próbálnak. Közben a színházat is átalakítják s újra festik, a falakhoz támasztott létrákon munkások járkálnak, kopácsolnak – s ez nem zavarja a próbáló színészeket, kötélből vannak az idegeik.
Irving úgy látszik, kitűnő színész – komoly, hideg ember. Harrison, a színház tulajdonosa csupa kedvesség. Ha Irvingnek mondok valamit, komolyan hallgatja, de csak addig ért németül, amíg egyezik a felfogásunk – amint más a véleménye, rögtön angolra fordítja a beszédet – megmagyarázza –, én persze nem értem, erre azt mondja, rendben van. Nehéz vele boldogulni.
Három japán színész is játszik – egy közülük Shekko –, nagyszerű. Hallatlanul intelligens, ügyes, ravasz, amit a többi európai színész verejtékezve és ismétlésekkel csinál, azt ő egyszerre, egy pillanat alatt, sokkal jobban tudja. Biztos, hogy odahaza óriási színésztehetségeik vannak – ezek a komédiára születtek.
A mai próba nagyon biztató.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me