ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérem szépen. Egy lényeges ügyrendi kérdést tett föl Németh Zsolt, és én most mindenkinek a törvényalkotó készségére apellálva teszem föl a következő kérdést: formálisan az elnök most köteles szünetet elrendelni, és lehetőséget adni az önkormányzati bizottságnak, hogy módja legyen állást foglalni Lukács Tamás 61. számú javaslatával kapcsolatban.
Legyen szabad azonban a következő kérdést föltenni: van-e tartalmi indoka ennek a formailag kétségtelenül igényelhető szünetnek és bizottsági tárgyalásnak? Mindjárt megmondom, hogy miért! Öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Tudniillik formailag kétségtelen a javaslat jogossága. De menjünk egy kicsit a logika lépcsőin! Az eredetileg 36. szám alatt beterjesztett, majd új változatában 54. számmal megjelent, az önkormányzati bizottság által benyújtott, Dornbach előadó által ismertetett javaslat 5. §-ának visszavonása – ez önmagában azt jelenti, hogy az önkormányzati bizottság állást foglal, tartalmilag, a Lukács Tamás-féle javaslat ellen.
Ha tehát tartalmilag ez az állásfoglalás így megtörténik, indokolt-e, hogy a Ház, amely az eredeti Dornbach-javaslatot is sürgősséggel fogadta el, ismét szünetet tartson – a közvélemény nyilvánvaló meglepetésére –, amikor ehhez csak formális okokból indokolt, hogy az önkormányzati bizottság ragaszkodjon. Hiszen az (5) bekezdés törlésével eleve ellentmond a Lukács Tamás-féle javaslat lényegének.
Wekler Ferencnek megadom a szót.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me