ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Úgy gondolom, hogy a Szent-Iványi képviselőtársunk által elmondottakból az egyik elemet, az orosz parlamenthez levéllel fordulásra irányuló indítványt akkor tudjuk tárgyalni, ha erre konkrét kezdeményezés történik. Volt alkalmam megemlíteni, hogy a szünet idején és a kiélezett küzdelem tetőpontján egy távirattal próbáltam jelét adni annak – természetesen csak személyesen –, hogy megértjük a küzdelmet és szolidárisak vagyunk vele.
Amennyiben indokoltnak tartják, kérem, hogy a külügyi bizottságban egy ilyen levél megszövegezésére tegyenek javaslatot, vagy ha pártfrakció részéről kerül sor ennek benyújtására, akkor tegyék meg, mert csak konkrét javaslatot tudunk az Országgyűlés elé hozni.
Ami a másik kérdést illeti, legyen szabad elmondanom, hogy nem egész 40 perccel mai ülésünk megkezdése előtt kaptam kézhez a két frakció nevében, számos aláírással a Szent-Iványi István és Rockenbauer Zoltán által kezdeményezett javaslatot, így nem volt még módunk arra, hogy ez sokszorosításra kerüljön. Szokszorosításra fog kerülni, amennyiben a miniszterelnök úr által előadottak után ezt a benyújtók még aktuálisnak tartják. Szent-Iványi István szavaiból úgy éreztem, hogy igen. Kérem majd megerősítését, s akkor annak rendje és módja szerint a határozati javaslat megtárgyalásra kerül.
A következő napirend előtti felszólalónk Katona Tamás, aki képviselőként kíván felszólalni.
Napirend előtti felszólaló: Katona Tamás (MDF)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me