ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Mint jeleztem, több képviselőtársunk kérésemre a holnapi napon mondja el napirend előtti mondanivalóját.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a nyári szünetben kormányunk benyújtotta az Állami Vagyonügynökség működéséről szóló beszámolóját a 2877-es számon, valamint az Állami Számvevőszék jelentését ennek a Vagyonügynökségnek a működéséről a 2887-es számon.
Kormányunk benyújtotta – mindenütt a régi elnevezések szerepelnek az eredeti történelmi állapotnak megfelelően – a Magyar Köztársaság, a Bolgár Népköztársaság, a Cseh és Szlovák Szövetségi Köztársaság, a Lengyel Köztársaság, Románia és a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége hagyományos fegyveres erőinek nemzeti szintjeiről szóló, Budapesten 1990. november 3-án aláírt megállapodás megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatát, amelyet képviselőtársaim a 2940-es számon kaptak kézhez.
Kormányunk ugyancsak benyújtotta a 34/1991. június 10-i országgyűlési határozat végrehajtásáról szóló országgyűlési határozati indítványt 2935-ös számon.
Az Állami Számvevőszék benyújtotta a Magyar Köztársaság 1990. évi költségvetése végrehajtásának ellenőrzéséről szóló országgyűlési határozati javaslatát a 2932-es számon, és egy hozzá kapcsolódó jelentést a 2914-es számon, valamint észrevételeit az államháztartási törvényjavaslattal kapcsolatban a 2933-as számon.
Az előterjesztések bizottsági tárgyalási rendjét a bizottsági elnökök holnap reggeli értekezletét követően és határozatának ismeretében fogom ismertetni.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Zétényi Zsolt képviselőtársunk, a Magyar Demokrata Fórum részéről önálló indítványt nyújtott be a csehszlovákiai magyarság 1944-48 között jogtalanul elszenvedett sérelmeiről a 2937-es számon.
Ugyancsak önálló indítványt nyújtottak be Gyurkó János és Jávor Károly a Magyar Demokrata Fórum, Getto József, Kiss Róbert, Mészáros Béla és Werner József a Szabad Demokraták Szövetsége, illetve Pap János a Fiatal Demokraták Szövetsége részéről a világkiállítással kapcsolatos egyes tisztázatlan kérdések ügyében folytatandó parlamenti vizsgálatról a 2931-es számon.
Ezeknek az önálló indítványoknak a napirendre tűzéséről a szeptember 2-án kezdődő, rendes ülésszakunk első ülésnapján határozunk.
Kormányunk ugyancsak benyújtotta a postáról szóló törvényjavaslatot a 2938-as számon, valamint az európai hagyományos fegyveres erőkről szóló, Párizsban, 1990. november 19-én aláírt szerződés megerősítésére irányuló országgyűlési határozati javaslatot a 2939-es számon, amelyeket az ülést megelőzően kaptak kézhez képviselőtársaim. A Kormány mindkét előterjesztés kivételes és sürgős megtárgyalását kérte. Figyelemmel arra, hogy képviselőtársaim a törvényjavaslatot, illetve az országgyűlési határozati javaslatot megismerhessék, e kérdésben a holnapi ülésnapunk kezdetén határozunk.
Említettem volt, hogy amennyiben a Szabad Demokraták Szövetsége, illetve a Fiatal Demokraták Szövetsége most, napirend előtti felszólalás keretében is szóba került javaslatát – a balti köztársaságok elismerésével kapcsolaban – a benyújtók a jelenlegi formájában fenn kívánják tartani, ugyancsak a holnapi napon fogunk e kérdésben állást foglalni.
Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim köréből interpelláció, illetve kérdés benyújtására kerül sor. Felkérem Szabó jegyző urat, hogy ismertesse az interpelláció, illetve a kérdés tárgyát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me