NAGY ANDRÁS (SZDSZ)

Full text search

NAGY ANDRÁS (SZDSZ)
NAGY ANDRÁS (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mind a két bizottság elfogadta, s én magam is elfogadom az új választ. Egy-két dolgot azért meg kívánok jegyezni, ami talán jelzi a benne lévő problémákat.
Elsősorban azért fogadtam el a választ, és javasoltam a bizottságok számára is, hogy fogadják el a választ, és fogom javasolni a Háznak is, hogy fogadja el a választ, mert megtörtént az a szemléletváltás a vonatkozó Minisztériumban, ami végül is az interpelláció célja volt.
Amivel viszont továbbra sem tudok egyetérteni – de ez csak egy megjegyzés –, hogy akkor, hogyha kimondjuk, hogy alternatív üzemanyaggal – úgy mint PB-gázzal vagy földgázzal – akarunk üzemeltetni autókat, azt tudjuk és bevalljuk, hogy ez a dolog elsősorban környezetvédelmi szempontból kívánatos. Ehhez viszont az embereket anyagilag érdekeltté kell tenni. Sajnos az tény, hogy az emberek nem azért járnak Nyugat-Európában sem környezetkímélő üzemanyaggal, mert környezetbarátok, hanem azért, mert valamilyen úton-módon anyagilag megéri nekik, a zsebükön érzik ennek a hasznát.
Sajnos az anyag, amit a Minisztérium kidolgozott, ezt nem biztosítja, vagy nem kellő mértékben, és úgy ítélem meg, a továbbiakban azért kell majd dolgoznunk, hogy megkeressük azt a konstrukciót, hogy az autókat üzemeltető embereknek mindinkább megérje – a zsebükön keresztül is – így üzemeltetni. Még egyszer mondom, ez egy megjegyzés volt.
Mert a válasz, amit a Minisztérium adott, az nem ad konkrét megoldást, hanem azt sorolja fel, hogy miket kell megtenni ahhoz, hogy ez engedélyezhető legyen. Úgy ítélem meg, hogy úgy a bizottságoknak, mint saját magamnak – aki ezt a problémát felvetette – oda kell figyelni, hogy tényleges konkrét lépések legyenek, a továbbiakban megtörténjék a tényleges engedélyezés és megfelelő árkonstrukcióban.
Tisztelettel javaslom a Háznak, fogadja el a választ, én magam is elfogadom. Köszönöm. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me