ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem hivatalos formában is, amiről önök tudnak, hogy Baka András képviselőtársunkat az Emberi Jogok Európai Bíróságának bírájává megválasztották. (Taps.) Valamennyiünk számára nagy öröm, országunk számára is megtiszteltetés és fontos körülmény, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságában magyar bíró is közreműködik. Ez az öröm azonban azzal a sajnálatos körülménnyel jár együtt, hogy az Országgyűlés ülésein nélkülöznünk kell Baka András közreműködését, ismereteit, mérlegelőképességét, amit – úgy gondolom, akik megismerték – valamennyien sajnálunk. Engedjék meg, hogy Baka Andrásnak a magam és az Országgyűlés nevében eredményes és sikeres munkát kívánjak.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a bizottsági elnökök ma reggeli ülésén elhangzottak alapján a jogalkotásról szóló 1987. évi XI. törvény módosításáról szóló javaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi bizottságnak. (Mozgolódás.)
Némi figyelmet kérek képviselőtársaimtól. A csődeljárásról, felszámolási eljárásról és a végelszámolásról szóló javaslatot megtárgyalásra a gazdasági és az alkotmányügyi bizottságnak adom ki. A Belügyminisztérium volt III/III. csoportfőnöksége hivatásos, valamint szigorúan titkos állományú tisztjei és hálózati személyei adatait tartalmazó 1990. február 14-én lezárt nyilvántartásának, továbbá az egykori államvédelmi szervek és karhatalmi alakulatok tisztjei adatainak felhasználásával foglalkozó javaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi és a nemzetbiztonsági bizottságnak.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy mindezek után ismertessem mai ülésnapunk várható programját. Először a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló törvényjavaslat határozathozatalának a folytatása következik. Ebéd után 14 és 16 óra között interpellációk és kérdések elmondására kerülhet sor. Ezt követően visszatérünk az előbb említett javaslat határozathozatalának lebonyolításához, amit a befejezésig kívánunk folytatni.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me