ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Suchman Tamás és képviselőtársai kérése annyiban meghallgatásra talált, hogy a következő héten nem került sor határozathozatalra. Én a kéréssel, teljes szövegével megismertettem a házbizottságot, s a házbizottság a kérés ismeretében foglalt úgy állást, ahogy most a programunk kialakult, tehát hogy az egyik kérdésben még folyik a tárgyalás, amikor a másik kérdésben határozathozatalra kerül sor. Suchman Tamás most határozati javaslattal él, aminek értelme azt célozza, hogy az írásban már jelzett programtól eltérően halasszuk el… (Zaj.) Kérem a figyelmüket! …az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról rendelkező törvényjavaslat, a 3413-as számú, most az előterjesztésben szereplő határozathozatalát addig, amíg a nemzeti gondozásról szóló 5057-es számú törvényjavaslatban is eljutunk a határozathozatal lehetőségéig. Ezt a javaslatot a házbizottság nem támogatta.
Én most fölteszem a megismételt ügyrendi javaslatra való tekintettel szavazásra a kérdést. Aki támogatja Suchman Tamás halasztó indítványát az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról rendelkező 3413-as számú javaslat tekintetében "igen"-nel, akik nem támogatják, "nem"-mel szavaznak.
Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Az Országgyűlés 86 "igen" szavazatot adott le, két államtitkár jelzése szerint 88-an szavaztak "nem"-mel, és 31-en tartózkodtak. Így a határozati javaslat nem kapta meg a többséget.
Legyen szabad – nem akartam a kérdésben vitát nyitni, hiszen határozati javaslat ügyében nincsen vita ügyrendi esetben – fölhívnom a figyelmet, hogy a házbizottságban is amellett szólt a többség, hogy így a nemzeti gondoskodásról szóló törvényjavaslat elveinek ismeretében, az előterjesztett javaslat szövegének az ismeretében van mód a határozathozatalban való részvételre.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me