SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)

Full text search

SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)
SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP) Elnök Úr! Az április 28-ai ülésen az Antiszemitizmus Elleni Interparlamentáris Mozgalom magyar parlamenti tagozata nevében ügyrendi javaslatot tettem. Elnök úr akkor úgy minősítette, hogy a javaslat túlnő azon, hogy ügyrendi legyen csak, és házbizottsági ülésre viszi. Ez a minősítés, gondolom, nem jelentette azt, hogy csak ügyrendi nem lehet. Ebben a kérdésben szavazás nem történt.
Az átiratban három pontot soroltunk föl, az első tipikus ügyrendi kérdés volt, történetesen az, hogy a ma nemsokára megszavazásra kerülő napirend szerint a 3413-as törvényjavaslat feletti szavazás elrendelését kértem a tisztelt Háztól és elnök úrtól, hogy halasszuk el addig, amíg az 5057-es számú törvényjavaslatról, tehát a nemzeti gondozásról nem tárgyalunk. Ennek a javaslatnak az volt az indoklása, hogy a két törvénytervezet között a természetes koherencia nincsen meg, holott meg kellene, hogy legyen, valamint az, hogy az összefoglaló bizottsági jelentések tanúsága szerint valószínűleg valamennyi olyan javaslat leszavazásra kerül, amely fontos a mi véleményünk szerint.
Nem kaptam választ az ügyrendi javaslatomra, nem szavaztatott elnök úr az ügyrendi javaslat fölött, és szeretném kérni, hogy mielőtt az egész mostani három nap napirendi pontjait megszavaztatná, ügyrendi javaslatunkról meghallgatása után elrendelné a szavazást. Szeretném hozzátenni, hogy 27-en írtuk alá ezt a kérést és ezt a levelet. Úgy gondolom, hogy efölött dönteni, de rá legalább válaszolni kellene. Köszönöm. (Taps.)
Határozathozatal ügyrendi kérdésben

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me