ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Kérem képviselőtársaimat, fáradjanak a helyükre.
(17.40)
Tisztelt Országgyűlés! A benyújtott módosító javaslatokról együttes jelentés készült 13342-es számon és kiegészítő jelentés 13564-es, valamint 13662-es számon.
Határozathozatalunk során az alapjelentés sorrendjét követjük. Az 1. pontban lévő javaslatot előterjesztője visszavonta. A kiegészítő jelentés 1. pontja, a 2. kiegészítő jelentés 1. pontja és a jelentés 2. pontja alternatív megoldást kínál az 5. § (2) bekezdésének módosítására és új bekezdéssel történő kiegészítésére.
Az önkormányzati bizottság a 2. kiegészítő jelentés 1. pontjában azt javasolja, hogy az Állami Számvevőszék vizsgálati jelentésében meghatározott összegeket a Kormány az Országgyűlés felhatalmazása alapján beszedhesse, illetve kifizethesse, és a beszedett összegek az önkormányzatokhoz kerüljenek felhasználásra még '93-ban.
Szintén az önkormányzati bizottság az 1. kiegészítő jelentés 1. pontjában foglalt javaslata a főösszeg átvezetésében ettől eltér. A számvevőszéki bizottság ehhez képest a visszafizetési kötelezettség, a költségvetést terhelő kiegészítés és az előírt tartozás mértékét eltérően állapítja meg, amely így tartalmában szűkebb, és csak az Állami Számvevőszék ellenőrzési jelentésében foglalt számadatokkal módosítja a főösszeget.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét arra, hogy az önkormányzati bizottság 2. kiegészítő jelentés 1. pontjában szereplő javaslata magában foglalja a jelentés 3., 7., 8., 9. és a 2. kiegészítő jelentés 2. pontjában lévő indítványokat, tehát teljesülnek Kecskemét, Demecser és Csemő önkormányzat, valamint Békés és Veszprém megyei önkormányzatok érdekében benyújtott módosító javaslatok.
Először az önkormányzati bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a 2. kiegészítő jelentés 1. pontja szerint. A költségvetési bizottság támogatja. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me