ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján javasolom az önálló indítvány napirendre tűzését. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 184 igen szavazattal 3 ellenében, 9 tartózkodás mellett az önálló indítványt napirendjére tűzte. Ha Szentágothai professzor úr különleges eljárást vagy sürgős eljárást kér, a főtitkárság ennek érvényesítése tekintetében eligazítást fog adni.
Tisztelt Országgyűlés! Kuncze Gábor észrevétele folytán nem kérek szavazást, csak bejelentem, hogy Kormányunk sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a Duna egyoldalú elterelése miatti vízpótlási lehetőségekről szóló országgyűlési határozati javaslatát. A jövő héten fogunk ebben az ügyben állást foglalni.
Bejelentem továbbá, hogy Juhász Péter képviselőtársunk önálló indítványt nyújtott be helyi bíróság létesítéséről 15380-as számon. Gáspár Miklós képviselőtársunk – ugyancsak a KDNP-ből – önálló indítványt nyújtott be az országgyűlési képviselők választásáról szóló 1989. évi törvénnyel és ezzel összefüggésben a Magyar Köztársaság Alkotmányával foglalkozó törvény módosítására 15389-es, illetve 15390-es számon.
Bereczki Vilmos (független) képviselőtársunk önálló indítványt nyújtott be a biogiliszta-tenyésztés és a biohumusz-termesztés károsultjai adósságállományának elengedésére új változatban. Ezekről jövő heti ülésünkön határozunk.
Megkérem Kóródi Máriát, hogy ismertesse a sorra kerülő interpellációkat és kérdéseket, illetve az újabbakat benyújtó képviselőink nevét.
Interpellációk és kérdések ismertetése: Dr. Kóródi Mária jegyző

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me