ELNÖK (dr. Salamon László)

Full text search

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Először azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az előterjesztő támogat.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja kérte, hogy azokról a támogatott módosító javaslatokról, amelyeket a frakció képviselői által benyújtott módosító javaslat érint, külön kérik a Házszabály 106. §-a (3) bekezdése értelmében a szavazást.
Ennek megfelelően az alkotmányügyi bizottságnak a 15. § (1) bekezdésére irányuló módosító javaslatáról az ajánlás 6. pontjával összefüggésben határoz az Országgyűlés, amely a 4. ponttal kezdődő összetartozó javaslatsor egyik eleme. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a határozathozatal során figyelembe vesszük azokat a tárgyalás összevonására vonatkozó ügyrendi döntéseket, amelyekről a részletes vitában az Országgyűlés határozott.
A T/134/18. számú ajánlás 7., 30., 32., 34., 35., 36., 37. és 39. pontjait, továbbá az alkotmányügyi bizottság előbbi számú ajánlásában a 3. § (1) bekezdés a) pontjára, a 11. § (1) bekezdés b) pontjára vonatkozó szám nélküli javaslatokat, illetőleg a T/134/20. számú kiegészítő ajánlás 1. pontjában levő módosító javaslatot teszem fel szavazásra. Kérdezem, a tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Dr. Lövey Gábor jelentkezik.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 238 igen szavazattal, 1 ellenében, 1 tartózkodás mellett az említett módosító javaslatokat elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott. Arra figyelemmel, hogy az államtitkár asszony ezt a zárszóban is ismertette, illetőleg erről előzetesen tájékoztatta a frakcióvezetőket is, külön még egyszer nem ismétlem meg, hogy ezeket a javaslatokat az előterjesztő nem támogatja.
Az 1. pontban Torgyán József a törvényjavaslat címét kívánja megváltoztatni, mégpedig akként, hogy az új cím a következő legyen: "Törvény az ügyészség szolgálati viszonyáról".
Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérdezem, a tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 201 nem szavazattal, 55 igen ellenében, 11 tartózkodás mellett az említett módosító javaslatot elvetette.
(17.40)
Közben jelezte egy képviselő úr, Lövey Gábor, a Magyar Szocialista Pártból... már működött a gépe? (Lövey Gábor: Igen.) Akkor nem kell korrigálnunk az eredményt, mert időközben a szavazatszámláláshoz a gépét bekapcsolták.
Tisztelt Országgyűlés! A 2. pontban lévő javaslatot nem teszem fel szavazásra, mivel a támogatott javaslatsorban a kiegészítő ajánlás 1. pontja szerinti változatról már határozott az Országgyűlés.
A 3. pontban lévő javaslat bizottsági állásfoglalásában módosító javaslat került megfogalmazásra, így ezt külön teszem fel szavazásra. Sepsey Tamás a 13. § és az előtte lévő cím módosítását kezdeményezi. Először ezt teszem fel szavazásra, amely a normaszöveget "az egységes ügyészi gyakorlat biztosítása érdekében" fordulattal kívánja kiegészíteni. Az alkotmányügyi bizottság ezt a javaslatot nem támogatja. Kérdezem, a tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 193 nem szavazattal, 50 igennel szemben, 22 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Most a törvényjavaslat 13. §-ában és az előtte lévő címben, továbbá a 42. § (1) bekezdésében és a 88. §-ban a "szakmai" szó elhagyását kezdeményező alkotmányügyi bizottsági javaslatot teszem fel szavazásra. Mivel a módosító javaslat nem szerepel a kormány által támogatott javaslatok felsorolásában, az egyértelműség érdekében megkérdezem, államtitkár asszony egyetért-e a javaslattal.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me