ELNÖK (dr. Salamon László)

Full text search

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a szerzői jogról szóló 1969. évi III. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/135. számon kapták kézhez képviselőtársaim. Tájékoztatom önöket, hogy ez a részletes vita már az új Házszabály rendelkezései szerint történik. Az alkotmányügyi bizottság és a kulturális bizottság részletes vitára benyújtott ajánlását T/135/4. számon kapták kézhez képviselőtársaim. Megkérdezem a két bizottság elnökét, kívánják-e szóban kiegészíteni az előterjesztett ajánlást. (Nem.) A bizottsági elnökök intettek, hogy nem kívánnak a kiegészítés lehetőségével élni.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 105. § (1) bekezdése értelmében a törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az új szerkezetű részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet szólni. Továbbá arról is tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy a részletes vita megkezdése előtt kapcsolódó módosító javaslatot nyújtott be dr. Balsai István a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportjából T/135/5. szám alatt.
Mivel a bizottsági ajánlásban két módosító javaslat található, ezekről külön-külön nyitom meg a vitát. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki szólni az ajánlás 1. pontjához, amely a törvényjavaslat 1. §-ában a hatályos törvény 46/A § (3) bekezdésének módosítását kezdeményezi. Mielőtt a gombnyomással történő felszólalásokra sor kerülne, arról is tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy ehhez a ponthoz írásban előzetesen két képviselőtársunk jelezte felszólalási szándékát, dr. Sepsey Tamás a Magyar Demokrata Fórumból, illetve dr. Kávássy Sándor a Független Kisgazdapártból.
Először dr. Sepsey Tamás képviselő úrnak adom meg a szót. Látom, hogy képviselőtársaim a 2. ponthoz is adtak be felszólalási szándékot, ezért felhívom figyelmüket, hogy mondanivalójukat válasszák ketté, kétszer fognak külön-külön szót kapni, kétszer kell felszólalniuk. Tehát először Sepsey Tamás képviselő úré a szó, és felkérem Kávássy képviselő urat a felszólaláshoz történő felkészülésre.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me