ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Megadom a szót Garai István képviselő úrnak, Magyar Szocialista Párt. (Garai István: Tévedés!) Tévedés. Akkor megkérdezem, kíván-e még valaki hozzászólni. (Nincs jelzés.) Jelzés nem érkezett.
Megkérdezem Szabó Zoltán államtitkár urat, kíván-e válaszolni az elhangzottakra. (Dr. Szabó Zoltán: Köszönöm, nem.) Nem kíván válaszolni.
Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát lezárom. Az előterjesztéshez módosító javaslat érkezett, most a részletes vitára bocsátásra kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e a lopott vagy jogellenesen külföldre vitt kulturális javak nemzetközi visszaadásáról szóló UNIDROIT-egyezmény megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 271 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta. (A táblán megjelenő igen szavazatok száma: 276.)
Megnyitom tehát a részletes vitát az előterjesztéshez benyújtott módosító javaslat alapján. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelzés.) Jelzés nem érkezett.
A részletes vitát lezárom, és a határozathozatal következik. Az előterjesztéshez érkezett módosító javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, ezért a zárószavazásra kerül sor, tehát külön a módosító javaslatról nem szavazunk.
(15.50)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a lopott vagy jogellenesen külföldre vitt kulturális javak nemzetközi visszaadásáról szóló UNIDROIT-egyezmény megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 271 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 18 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Szeretném kérni azt, hogy a teremben a mobiltelefonok használatától tartózkodjanak! (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Éljen! - Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me