ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! A ajánlás 6. pontja nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért erről nem határoz az Országgyűlés.
Bejelentem, hogy az ajánlás 7. pontjában szereplő indítványt előterjesztője visszavonta.
A kormány az ajánlás 9., 12. és 13. pontjait támogatja.
Tisztelt Országgyűlés! A támogatott módosító javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 3., 4. és 10. pontjait.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 238 igen szavazattal, 15 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Az 1. pontban Bauer Tamás a törvényjavaslat 2. §-ában a törvény 6. § (3) bekezdésének elhagyását javasolja. A rendelkezés a devizabelföldi elszámolási kötelezettségét írja elő a devizahatóság felé a rendelkezésére bocsátott deviza, valuta felhasználásáról. A tartalmi összefüggésekre figyelemmel együttesen határozunk a 11. pontról is. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 96 igen szavazattal, 158 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 2. pontban Hankó Faragó Miklós a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 11. § (2) bekezdésének módosítását tartalmazó szabály elhagyását javasolja. E szerint az ingóságok külföldi és belföldi adásvételéhez devizahatósági engedély szükséges. Az alkotmányügyi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 94 igen szavazattal, 162 nem szavazattal, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az 5. pontban Bauer Tamás a törvényjavaslat 8. §-ában a törvény 18. § (1) bekezdésének kiegészítésével azt kezdeményezi, hogy devizabelföldi tőkeműveletnek nem minősülő jogcímen devizakülföldi kedvezményezettnek teljesítendő fizetéseire ne csak devizát, hanem valutát is vásárolhasson. A tartalmi összefüggésekre figyelemmel együttesen határozunk a 8. pontról is. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 101 igen szavazattal, 158 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me