DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Remélem, hogy az ordítozós MSZP-s képviselők is tudnak két percig csendben maradni, és akkor megértik, hogy miről van szó. (Zaj.)
Az 1800 forint egészségügyi hozzájárulás bevezetésének rendkívül negatív következményei vannak: rontja a termelés hatékonyságát és jövedelmezőségét; fékezi a gazdaság fejlődését; fokozza a munkanélküliséget; gerjeszti a feketegazdaságot; továbbá nehezíti az eltartottak megsarcolásán keresztül a családok helyzetét. Óriási veszteséget okoz tehát, miközben a tervezett bevétel teljesen bizonytalan. A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint tehát elkerülhetetlen a törvény hatályon kívül helyezése, és a tb-költségvetés egyensúlyát és annak összetevőit pótköltségvetésben kell rendezni.
Emlékeztetem képviselőtársaimat arra, hogy a közelmúltban indult mezőgazdasági demonstrációk kapcsán is az egészségügyi hozzájárulás eltörlése volt a demonstrálók egyik fő követelése. Úgy gondolom, a kormányzat igen nagy lépést tehetne a társadalmi megbékélés és a gazdasági helyzet stabilizálása irányába akkor, hogyha ennek az indítványnak eleget tenne, hiszen a sarcok kivetése soha nem volt alkalmas módszer egy gazdaság rendbetételére. Elég, ha a Független Kisgazdapárt 1945-ös választási győzelmére hivatkozok, amikor mi a nép vállairól levettük a terheket (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és így állítottuk talpra a gazdaságot. Kövessék a példánkat! (Taps az FKGP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me