ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Én is köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozati javaslat elfogadásáról kell döntenünk. Mint ahogy azt már az alkotmányügyi bizottság elnöke is elmondta, felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az Irakra vonatkozó ENSZ-határozatok érvényesítését célzó nemzetközi fellépésben történő magyar közreműködésről szóló országgyűlési határozati javaslat 1. pontjának elfogadásához egyszerű többség, 2. pontjának elfogadásához pedig az alkotmány 19. § (3) bekezdés j) pontjának értelmében a megválasztott országgyűlési képviselők kétharmada, azaz 255 képviselő igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel az előterjesztés elfogadása két ütemben történik.
Megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az Irakra vonatkozó ENSZ-határozatok érvényesítését célzó nemzetközi fellépésben történő magyar közreműködésről szóló országgyűlési határozati javaslat egyszerű többséget igénylő 1. pontját. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 297 igen szavazattal, 5 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslat 1. pontját elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az Irakra vonatkozó ENSZ-határozatok érvényesítését célzó nemzetközi fellépésben történő magyar közreműködésről szóló országgyűlési határozati javaslat minősített többséget igénylő 2. pontját. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 293 igen szavazattal, 5 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslat 2. pontját elfogadta. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me