T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Köztársaság és a Török Köztársaság közötti szabadkereskedelmi megállapodást 1997. január 8-án írták alá Budapesten. Ezt az Országgyűlés a 26/1997. számú országgyűlési határozatával egyhangúan megerősítette. Az önök előtt lévő T/5581. számú törvényjavaslat célja a megállapodás kihirdetése. A török fél 1998. február 19-én diplomáciai jegyzékben közölte, hogy a megállapodást a török parlament is elfogadta, így 1998. április 1-jén az hatályba lép.
A megállapodás előírásai kedvezőbb piacrajutási feltételeket biztosítanak mindkét ország vállalkozói és üzleti körei számára, így új lendületet adnak a magyar-török gazdasági kapcsolatok további fejlődéséhez.
A kormány felhatalmazást kér, hogy a megállapodás egyes, kereskedelmi kedvezményeket érintő részeiről saját hatáskörben intézkedhessen.
Szeretném megköszönni a külügyi bizottság egyhangú támogatását, és kérem az Országgyűlést, hogy a törvényjavaslatot elfogadni szíveskedjen. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me