DR. KIS GYULA JÓZSEF

Full text search

DR. KIS GYULA JÓZSEF
DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Mint a társadalmi szervezetek támogatásával foglalkozó bizottság alelnöke hadd kérjem egy pillanatra a figyelmüket. (Állandó zaj.) Szeretném azt mondani, hogy ez a bizottság szinte a lehetetlenre vállalkozott, amikor az évről évre csökkenő költségvetési támogatás elosztását megpróbálta igazságosan megoldani.
A bizottság példát mutat nagyon sok egyéb bizottságnak azzal, hogy a döntéseit egyhangúlag hozta meg a nehéz körülmények ellenére is. Ez mindenképpen felemelő érzés. Ugyanakkor kétségbeejtő, hogy a civil szervezetek egyre kisebb költségvetési támogatásban részesülnek, és Rózsa Edit képviselőtársammal ellentétben ennek megoldását én nem igazán látom az egy százalék felajánlásában, hiszen ez azokhoz a szervezetekhez jut, amelyek már működnek, már megalapozott anyagi eszközökkel rendelkeznek, ezért kellő kampányt, propagandát tudnak saját érdekükben kifejteni, és a kis, most alakuló, most létrejövő civil szerveződéseknek ez a támogatás bizony nem jut osztályrészül.
Mindenképpen a következő parlament feladatának tartanám, hogy két kérdésben változtasson ezen a támogatási rendszeren: az egyik kérdés az, hogy miután ebből az egy százalékból az APEH-nél marad körülbelül egymilliárd forint évente, ami a költségvetésbe visszacsorog, ennek az egymilliárdnak az elosztásáról akár e bizottság, akár más formában gondoskodás történjék a másik, hogy folyamatosan működhessen a bizottság, tehát nyomon tudja követni a támogatott szervezetekben ezeknek a pénzeknek a felhasználását, mert jelenleg tulajdonképpen becsületszóra hisszük el, hogy arra fordították, amire szántuk.
Tehát nincs megoldva a kérdés, és a következő Országgyűlésre még komoly feladatok várnak.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me