ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Full text search

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Tisztelt Képviselőtársaim! A határozathozatal következik. A T/1224/94. számú ajánlás 3. pontja nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást. A Fidesz frakciója bizottsági támogatás hiányában szavazást kért az ajánlás 1., 2., 4., 5., 6., 7. és 11. pontjairól. Ennek alternatívája található a T/1224/97. számú kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontjaiban. A két indítvány a kifogásolt rendelkezések különböző terjedelmű elhagyását kezdeményezi.
Először Harrach Péter képviselő úr javaslatáról szavazunk, az ajánlás 1., 2., 4., 5., 6., 7. és 11. pontjai szerint. A javaslat elfogadása nem zárja ki az előterjesztő által előterjesztett módosítójavaslat-sort, de alternatívája a kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontjának. A Fidesz-frakció kérésére szavaz az Országgyűlés.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés a módosító javaslatot 119 igen, 195 nem szavazattal és tartózkodó szavazat nélkül elutasította.
Most Sisák Imre és képviselőtársai javaslatát teszem fel szavazásra, a kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontja szerint. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 121 igen szavazattal, 194 nem szavazattal, 1 tartózkodó szavazat mellett nem fogadta.
Kérem azokat a képviselőtársainkat, akiknek nem működik a szavazógépe... (Senki sem jelentkezik.) Köszönöm szépen.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az ajánlás 8., 9., 10., 12., 13., 14. és 15. pontjaiban az előterjesztő a hatályba léptető rendelkezéseket kívánja megváltoztatni. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 245 igen szavazat mellett, 27 nem szavazattal, 18 tartózkodó szavazat mellett elfogadta.
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérdezem az Országgyűlést, hogy elfogadja-e az iménti módosításokkal együtt az Országgyűlés 2002. december 17-ei ülésnapján elfogadott, de még ki nem hirdetett, az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló törvényt.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 195 igen szavazattal, 121 nem szavazat ellenében, 3 tartózkodó szavazat mellett elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me