DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Csak szeretném eloszlatni azt a kételyt, ami ezek szerint Szatmáry Kristóf képviselő úrban felmerült. Nem az a problémánk vele, hogy az adóelkerülés ellen kíván fellépni a kormány. Erre számos több javaslatot tettünk már. Pont az a problémám - ezt el is mondtam a hozzászólásomban az általános vitában az előbb is -, hogy pont azt nem vizsgálják, hogy egy társaság mi miatt veszteséges. Tehát amit ön alapvető célként jelöl meg - és azzal egyetértünk, hogy az adóelkerülést korlátozni kell, még a kereskedőláncoknál is, mindenütt -, pont azzal nem foglalkozik.
(19.30)
Tehát hoz egy olyan, hogy mondjam, kisbaltával kifaragott szabályt, amiből az látszik, hogy az önök támogatóinak, úgy néz ki, hogy jó, másoknak meg nem mutatja meg azt a keretet, hogy a kormány mire gondol, hogy ne kerüljön sor adóelkerülésre. Tehát ehhez véleményünk szerint egy részletesebb analízisre lett volna szükség és egy sokkal árnyaltabb adószabályozásra. Önök most egy guillotine-t alkalmaznak, hogy puff, le fogom vágni a tevékenységedet, ha ez meg ez, és nem mondja meg igazából, hogy mi az ez meg ez.
Tehát a problémánk éppen ennek a szabályozásnak a nem célszerű volta. Lehet, hogy megcéloz valamit, de nem annak az érdekében hoz szabályokat meglátásunk szerint. Köszönöm, elnök úr. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me