A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvé…

Full text search

A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény és ehhez kapcsolódóan más törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés
Soron következik a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény és ehhez kapcsolódóan más törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Az előterjesztés T/1707. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/1707/17. számon, összegző jelentését pedig T/1707/18. számon terjesztette elő.
Most a határozathozatalok következnek. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján az MSZP képviselőcsoportja a T/1707/9. és 10. számú módosító javaslat, az LMP-képviselőcsoport a T/1707/11., 12. és 13. számú módosító javaslat, a Jobbik pedig a T/1707/5., 7., és 8. számú módosító javaslatok fenntartását indítványozta. Először ezekről határozunk.
A T/1707/8. számú módosító javaslatban Vágó Sebestyén és Staudt Gábor terjesztenek elő javaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a Jobbik kérése alapján a T/1707/8. számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 25 igen, 125 nem és 29 tartózkodó szavazattal nem tartotta fönn.
A T/1707/13. számú módosító javaslatban Schiffer András képviselő úr tesz javaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e az LMP kérése alapján a T/1707/13. számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 29 igen, 149 nem és 1 tartózkodó szavazattal nem tartotta fönn.
A T/1707/11. számú módosító javaslatban ugyancsak Schiffer András tesz javaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e az LMP kérése alapján a T/1707/11. számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 31 igen, 148 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fönn.
A T/1707/9. számú módosító javaslatban Bárándy Gergely és Harangozó Tamás Attila képviselő urak terjesztenek elő javaslatot. Ebben a köztársasági elnöki kegyelem honlapon történő közzétételének kötelezettségét terjesztik elő. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e az MSZP kérése alapján a T/1707/9. számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen, 124 nem és 1 tartózkodó szavazattal nem tartotta fönn.
A T/1707/5. számú módosító javaslatban Staudt Gábor képviselő úr javaslata foglalható össze. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a Jobbik kérése alapján a T/1707/5. számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 26 igen, 151 nem és 1 tartózkodó szavazattal nem tartotta fönn.
A T/1707/12. számú módosító javaslatban Schiffer András képviselő úr tesz javaslatot. Kérdezem az Országgyűlést, fenntartja-e az LMP kérése alapján a T/1707/12. számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 29 igen, 125 nem és 26 tartózkodó szavazattal nem tartotta fönn.
A T/1707/7. számú módosító javaslatban Staudt Gábor képviselő úr javaslata található. Kérdezem az Országgyűlést, fenntartja-e a Jobbik kérése alapján a T/1707/7. számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 21 igen, 159 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem tartotta fönn.
A T/1707/10. számú módosító javaslatban Bárándy Gergely és Harangozó Tamás Attila képviselő urak javaslata található. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e az MSZP kérése alapján a T/1707/10. számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 34 igen, 123 nem és 23 tartózkodó szavazattal nem tartotta fönn.
(9.10)
Tisztelt Országgyűlés! Mivel az Országgyűlés a módosító javaslatokat nem tartotta fönn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Arra figyelemmel, hogy ennek 2., 3. és 4. pontjai minősített többségű döntést igényelnek, a határozathozatalra két részletben kerül sor.
Kérdezem ezért a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/1707/17. számú összegző módosító javaslatának 2., 3. és 4. pontjait. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat minősített többséget igénylő pontjait 130 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 48 tartózkodás mellett elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/1707/17. számú összegző módosító javaslatának egyszerű többséget igénylő pontjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat egyszerű többséget igénylő pontjait 130 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 49 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Felhívom figyelmüket, hogy a T/1707/22. számú egységes javaslat sarkalatossági rendelkezése szerint az 5-8. §, a 10. és 11. §, valamint a 163. § elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/1707/22. számú egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslat minősített többséget igénylő részét 125 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 54 tartózkodás mellett elfogadta.
Most az egyszerű többséget igénylő részekről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő részét.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő részét 126 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 54 tartózkodás mellett elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me