Az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvén…

Full text search

Az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés
Soron következik az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Az előterjesztés T/1705. számon a parlamenti informatikai hálózaton mindenki számára elérhető. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslata T/1705/51. számon, összegző jelentése pedig T/1705/52. számon volt elérhető.
Most a határozathozatalok következnek. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) be-kezdése alapján az LMP frakciója a T/1705/33. és 35., az MSZP frakciója pedig a T/1705/10., 11. és 12. számú módosító javaslatok fenntartását kérte. A T/1705/10. számú módosító javaslatban Gúr Nándor képviselő úr tesz javaslatot. Ugyanilyen módosítást kezdeményeznek, de alternatív módon a T/1705/33. számú módosító javaslatban Schiffer András és képviselőtársai.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e az MSZP kérése alapján a T/1705/10. számú módosító javaslatot. (Gőgös Zoltán: A kafetéria, csak hogy tudjátok!) Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 126 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította, tehát nem tartotta fenn.
Most a T/1705/33. számú módosító javaslatról szavazunk, amelyet az LMP kért fenntartani. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e az LMP kérése alapján a T/1705/33. számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 126 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem tartotta fönn.
A T/1705/12. számú módosító javaslatban Gőgös Zoltán és képviselőtársai tesznek javaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e az MSZP kérése alapján a T/1705/12. számú módosító javaslatot. (Gőgös Zoltán: Áfa!)
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 126 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fönn. (Gőgös Zoltán: Nagyon rossz válasz! Hajrá csalók!)
A T/1705/11. számú módosító javaslatban ugyancsak Gőgös Zoltán és társai tesznek javaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e az MSZP kérése alapján a T/1705/11. számú módosító javaslatot. (Gőgös Zoltán: Ez a másik áfa!) Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 126 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem tartotta fönn. (Gőgös Zoltán: Hajrá CBA!)
A T/1705/35. számú módosító javaslatban Schiffer András és más képviselők tesznek javaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e az LMP kérése alapján a T/1705/35. számú módosító javaslatot.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 53 igen szavazattal, 127 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fönn.
Tisztelt Országgyűlés! Mivel az Országgyűlés a módosító javaslatokat nem tartotta fönn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. A házszabály 48. § (2) bekezdése alapján az LMP a 89. pont, a kormány a 67., 145. és 146. pont, a Fidesz az 53., 60. és 150. pont, a KDNP pedig a 163. pont külön szavazását kérte. Először ezekről döntünk, majd ezt követően határozunk az összegző módosító javaslat további pontjairól.
Tisztelt Ház! Az összegző módosító javaslat 53. pontjában a bizottság a 76. §-ban a jövedéki törvény 55. §-ának kiegészítését javasolja a személytaxi-szolgáltatás adó-visszaigénylésének lehetőségével. (Dr. Harangozó Tamás Attila: Ezeket miért olvassa, elnök úr?) A Fidesz kérésére külön szavazunk. (Dr. Harangozó Tamás Attila: Ja!)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 53. pontját. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatpontot 57 igen szavazattal, 125 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fönn.
Az összegző módosító javaslat 60. pontjában a bizottság a 90. §-ban a jövedéki biztosíték szabályait módosítja. A Fidesz kérésére szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 60. pontját.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatpontot 7 igen szavazattal, 126 nem ellenében, 48 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az összegző módosító javaslat 67. pontjában a bizottság a 108. §-ban az áfatörvényt módosítja. A kormány kérésére döntünk külön. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 67. pontját.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatpontot 146 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 32 tartózkodás mellett elfogadta.
Az összegző módosító javaslat 89. pontjában a bizottság a távközlési adó szabályait módosítja. Az LMP kérésére döntünk külön. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 89. pontját.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatpontot 181 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Az összegző módosító javaslat 145. pontjában a bizottság a törvényjavaslat kiegészítését kezdeményezi. A kormány kérésére döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 145. pontját.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatpontot 182 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
(9.20)
Az összegző módosító javaslat 146. pontjában a bizottság termékdíjfizetési kötelezettség hatályát szűkíti. A kormány kérésére külön döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 146. pontját. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatpontot 54 igen szavazattal, 125 nem ellenében és 3 tartózkodás mellett elutasította.
Az összegző módosító javaslat 150. pontjában a bizottság az adómentes szolgáltatások körét bővíti. A Fidesz kérésére külön döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 150. pontját. K
érem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatpontot 55 igen szavazattal, 128 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Az összegző módosító javaslat 163. pontjában a bizottság a 16. melléklet 1. pontjában címmódosítást kezdeményez. A KDNP kérésére szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 163. pontját. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatpontot 53 igen szavazattal, 129 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! Most az összegző módosító javaslat további pontjairól, illetve II. részében található nyelvtani pontosításokról döntünk. Ez utóbbiak között a törvényjavaslat 351. §-ának nyelvtani módosítását tartalmazó indítványok is találhatók, amelyek elfogadása minősített többséget igényel. Először ezekről határozunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/1705/51. számú összegző módosító javaslata II. részében szereplő, a törvényjavaslat 351. §-ának pontosítására irányuló javaslatokat. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat minősített többséget igénylő részét 127 igen szavazattal, 29 nem ellenében és 25 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most az összegző módosító javaslat egyszerű többséget igénylő részeiről szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/1705/51. számú összegző módosító javaslatának további részeit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat egyszerű többséget igénylő részét 127 igen szavazattal, 30 nem ellenében és 24 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Arra figyelemmel, hogy az Országgyűlés nem fogadta el az összegző módosító javaslat minden pontját (Az MSZP-s képviselők asztalán levő laptopok hátlapjára tűzött narancssárga feliratok betűiből a következő szöveg olvasható össze: STOP 2/3. - Az MSZP-s képviselők elhagyják az üléstermet. - Moraj a kormánypárti padsorokban.), a zárószavazás során most a törvényjavaslatnak az összegző módosító javaslat elfogadott pontjaival módosított szövegéről döntünk.
Tájékoztatom önöket, hogy a törvényjavaslat 381. §-a tartalmazza a sarkalatos rendelkezések körét. Erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/1705. számú módosult törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit.
Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosult törvényjavaslat minősített többséget igénylő részét 128 igen szavazattal, 30 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta. (Szabó Szabolcs tapsol.)
Most az egyszerű többséget igénylő részekről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosult törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő részét. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosult törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő részét 127 igen szavazattal, 30 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me