Egyes igazságügyi és magánjogi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról t…

Full text search

Egyes igazságügyi és magánjogi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyes igazságügyi és magánjogi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Az előterjesztés T/1929. számon a parlamenti informatikai hálózaton valamennyiük számára elérhető. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslata T/1929/3. számon, összegző jelentése pedig T/1929/4. számon volt elérhető.
Most a határozathozatalok következnek. Az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/1929/3. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 150 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a T/1929/5. számú egységes javaslat sarkalatossági rendelkezése szerint a 10. § és a 2. melléklet elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/1929/5. számú egységes javaslat minősített többséget igénylő részét. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslat minősített többséget igénylő részét 152 igen szavazattal, 3 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Most az egyszerű többséget igénylő részekről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő részét.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő részét 153 igen szavazattal, 3 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem önöket, hogy a Jobbik képviselőcsoportjának kérelme alapján az Országgyűlés már lefolytatta a luxus-úszómedencéket terhelő adóról szóló T/1548. számú törvényjavaslat tárgysorozatba vételének vitáját.
Most a szavazás következik. Kérdezem Önöket, tárgysorozatba veszik-e Novák Előd képviselő úr T/1548. számon előterjesztett törvényjavaslatát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 30 igen szavazattal, 120 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem vette tárgysorozatba.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatali eljárásunk végére értünk. Két perc technikai szünetet követően az általános vitákkal folytatjuk munkánkat. (Rövid szünet. - Számos képviselő hagyja el a termet. - Egy kormánypárti képviselő az MSZP-frakció üres soraihoz lép, és a STOP 2/3 felirat első betűjét mutató laptop fedelét lehajtja, így a felirat TOP 2/3-ra változik.)
Tisztelt Országgyűlés! Annak érdekében, hogy munkánkat folytatni tudjuk, kérem azon képviselőtársaimat, akik halaszthatatlan, sürgős feladatuk ellátása miatt most az üléstermet elhagyják, hogy azt a lehető leggyorsabban és a lehető legcsöndesebben tegyék meg, mert államtitkár úr már szeretné az első napirendi pont expozéját elmondani. (Zaj.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me