Egyes önkormányzatokat érintő törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő d…

Full text search

Egyes önkormányzatokat érintő törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés
Soron következik az egyes önkormányzatokat érintő törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Rogán Antal frakcióvezető és más képviselők önálló indítványa T/1919. számon az informatikai hálózaton elérhető. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslata T/1919/19. számon, összegző jelentése pedig T/1919/20. számon jelent meg és volt elérhető.
Most a határozathozatalok következnek. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) be-kezdése alapján az LMP képviselőcsoportja a T/1919/5. számú módosító javaslat, a Jobbik képviselőcsoportja pedig a T/1919/9., 11. és 13. számú módosító javaslatok fenntartását kezdeményezte. Először ezekről döntünk.
A T/1919/5. számú módosító javaslat Schiffer András képviselő úr javaslata. Ebben az időközi választás kiírásának kötelezettségét tartalmazó szabály jelenik meg. Az elhagyásra figyelemmel a javaslat fenntartásához egyszerű többség is elegendő. Kérdezem önöket, fenntartják-e ezt a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igen szavazattal, 126 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fönn.
A T/1919/9. számú módosító javaslatban Hegedűs Lorántné és Staudt Gábor képviselőtársaink tesznek javaslatot. Kérdezem önöket, fenntartják-e ezt a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 26 igen szavazattal, 130 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett nem tartotta fönn.
A T/1919/11. számú módosító javaslatban ugyancsak Hegedűs Lorántné és Staudt Gábor képviselők tesznek javaslatot. Kérdezem önöket, fenntartják-e ezt a javaslatot.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 25 igen szavazattal, 129 nem ellenében és 3 tartózkodás mellett nem tartotta fönn.
A T/1919/13. számú módosító javaslatban is Hegedűs Lorántné és Staudt Gábor tesznek javaslatot. A javaslat fenntartásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Kérdezem önöket, fenntartják-e ezt a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 7 igen, 149 nem, 2 tartózkodás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 7 igen szavazattal, 149 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett nem tartotta fönn.
Most az összegző módosító javaslatról döntünk. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (2) bekezdése alapján az MSZP képviselőcsoportja a T/1919/19. számú összegző módosító javaslat 2. pontjáról, a Fidesz képviselőcsoportja pedig a 2. és 3. pontokról kérte a külön szavazást. Először ezekről határozunk.
A T/1919/19. számú összegző módosító javaslat 2. és 3., egymással összefüggő pontjaiban a bizottság a 4. § elhagyását és az 5. § (1) bekezdés felvezető szövegének módosítását javasolja. A rendelkezés lehetőséget teremt arra, hogy a megyei önkormányzat a székhelyét a megyeszékhely település területén határozza meg.
A 3. pont elfogadása minősített többséget igényel, és az összefüggésekre figyelemmel a 2. pontról ezzel egyidejűleg szintén a minősített többség szabályai szerint döntünk. A 2. és 3. pontok külön szavazását a Fidesz, a 2. pont külön szavazását az MSZP kezdeményezte.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 2. és 3. pontjait. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatpontokat 6 igen szavazattal, 149 nem ellenében és 2 tartózkodás mellett elutasította.
(9.30)
Most az összegző módosító javaslat további pontjairól döntünk. Arra figyelemmel, hogy a 4. és 5. pontok elfogadása minősített többséget igényel, ezért két részletben kerül sor a döntéshozatalra.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 4. és 5. pontjait. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a minősített többséget igénylő módosító javaslatpontokat 126 igen szavazattal, 31 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most az egyszerű többséget igénylő 1. pontról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 1. pontját. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatpontot 126 igen szavazattal, 31 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Arra figyelemmel, hogy az Országgyűlés nem fogadta el az összegző módosító javaslat minden pontját, a zárószavazás során az összegző módosító javaslat elfogadott pontjaival módosult törvényjavaslatról is döntenünk kell. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a törvényjavaslat 18. §-a tartalmazza a sarkalatossági rendelkezések körét. Erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosult törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint. (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a minősített többséget igénylő rendelkezéseket 126 igen szavazattal, 31 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosult törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő részét. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egyszerű többséget igénylő rendelkezéseket 123 igen szavazattal, 33 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me