DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Hát mindenre nem fogok tudni reagálni, amit államtitkár úr elmondott, de ami két percbe belefér, arra igen. Először is azoknál a fejezeteknél, ahol én megemlítettem azt, hogy nagyon alultervezett a költségvetés, ott évek óta nagyjából ugyanannyi a tényleges kiadás, tehát nem kell nagy jóstehetség kitalálni, hogy körülbelül mennyi lesz, mert évek óta ugyanannyi, csak mindig a töredékére van tervezve. Ezért érdekelne az, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyszer miért ne lehetne reális számokat mondani.
A másik, államtitkár úr, és én ezt nagyon szeretném most tisztázni, igen, tudom, mi a különbség a vád és a vádaskodás között. Ön említett két esetet. Két dolgot mondanék rá, sőt hármat. Az egyik, hogy az sem jó, ha korrupt politikusok lopnak, de az viszont egyenesen tragédia, ha az állami működés alapul intézményesített korrupcióra. Ez az egyik. A másik megjegyzésem, hogy azt is tudom, tisztelt államtitkár úr, hogy mi a különbség a vád és az ítélet között, és szeretném emlékeztetni arra, hogy azokban a politikai indíttatású büntetőügyekben, amelyekben az ügyészség vádat emelt, sorra mentik fel azokat a baloldali politikusokat, akiket az ügyészség megvádol.
A harmadik megjegyzésem pedig e körben, tisztelt államtitkár úr, hogy tudja, van egy olyan szó is, és ez nem egy általam kitalált, hanem legitim szó, amit úgy hívnak, hogy feddhetetlenség. És tudja, államtitkár úr, bizonyos állami vezetőknek nemcsak hogy büntetlen előéletűnek kell lenni, nemcsak hogy nem megvádoltnak kell lenni, hanem feddhetetlennek kell lenni. Pontosan ennek a hiányát érezte át az a több tízezres tömeg, amelyik a NAV-elnök lemondását követelte, ugyanis a rendszerváltozás, 1990 óta nem tudunk olyan állami vezetőről, akit korrupció miatt tiltottak ki az Egyesült Államokból.
Ha mást nem, államtitkár úr, legalábbis a feddhetetlenségét a NAV-elnöknek ez megkérdőjelezi, ami azt kellene hogy eredményezze, hogy lemondjon. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me