DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Bocsánat, a kormány képviselőit nem számolom ide. És ez azért probléma, tisztelt államtitkár urak és ellenzéki képviselőtársaim, mert ugye a frakcióvezetőnek vagy a frakcióvezető-helyetteseknek lenne joguk átadni az időkeretből. Önöknek erre nincs joguk, úgyhogy ezt nem is tudom kérni. Ez itt a probléma. Mert ha már nincs mondanivalójuk a fideszes képviselőknek a költségvetéssel kapcsolatban, legalább egy embert hagynának itt, aki az időkeretet át tudja adni az ellenzék részére, amelynek viszont volna mondanivalója a költségvetést illetően.
Rétvári államtitkár úr megszólalásához két dolog. Az egyik, hogy képviselőtársam nem számokról beszélt, hanem arányokat mondott, és valóban az, hogy az egyik témára mennyit költenek és a másikra mennyit, az az emberben tud felháborodást kelteni. Méghozzá jogos felháborodást, még akkor is, ha önök egyébként korábban mentőautókat vásároltak, hogy a témánál maradjunk. Ettől függetlenül, azt gondolom, talán nagyobb hasznára válna a társadalomnak, ha a stadionokra szánt pénznek legalább egy részét arra szánnák, hogy egyébként a nem túl jó állapotban lévő ezen ágazatot továbbfejlesszék. Úgy hiszem, államtitkár úrral abban talán nincs vitánk, hogy azért még jól jönne oda a pénz, ugye? Ebben talán nincs vitánk.
A másik: hát, azt majd meglátják, hogy szomorú mementóként állnak majd ezek a stadionok, az önök kormányzására emlékeztetve, ugyanis a probléma az, hogy egyébként ebben látogató nem nagyon van, néző nem nagyon van. Ezt valamelyik hírportál szépen kiszámolta az elmúlt időszakban, magyarán teljesen feleslegesen építik őket. Az, hogy Alcsútdobozon egy akkora stadion, vagy Felcsúton - nem tudom, hol van ez, ahol a miniszterelnök úr született, magyarán szólva a saját városát, saját faluját és a saját hobbiját velünk fizetteti meg, én azt gondolom, ez nincs rendben.
Azt kérem a maradék 15 másodpercben, hogy a képviselőtársaim és a már jelen nem lévő kormánypárti képviselők fontolják meg azokat a módosító indítványokat, amiket mi benyújtottunk. Tényleg a jobbító szándék vezérelt minket, és szeretnénk azokra a területekre átcsoportosítani költségvetési forrásokat, ahol arra igazán szükség van.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me