DR. RÁKOSSY BALÁZS

Full text search

DR. RÁKOSSY BALÁZS
DR. RÁKOSSY BALÁZS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A költségvetési törvényjavaslat vitája során az eddig elhangzott főbb kritikai észrevételekre szeretnék reagálni néhány szóban. Több képviselő is érintette hozzászólásában a különböző nemzetgazdasági ágazatokban dolgozók bérhelyzetét. Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy a benyújtott törvényjavaslat alapján a kormány 2015-ben is folytatja a közszférában az életpályamodellek kiterjesztését. Ennek kapcsán a fegyveres és rendvédelmi szervek dolgozói első ütemben 2015. július 1-jétől jelentős, 30 százalékos béremelésben részesülnek, amire a költségvetés 44 milliárd forintot biztosít. Ezenfelül tovább folytatódik a 2013-ban elkezdett pedagógus-életpályamodell keretében a keresetek emelkedése, jövőre átlagosan 10 százalékos mértékben nőnek a bérek.
Mindezek mellett immár negyedik éve több lépcsőben zajlik az egészségügyi dolgozók béremelése is, amelynek egyaránt részesei az ápolók, az orvosok, a szakorvosok, a rezidensek, a háziorvosok, a védőnők és a fogorvosok. Az egészségügyi dolgozók voltak az elsők, akiknek a kormány béremelési programot indított, továbbá ösztöndíjprogramot vezetett be az orvosok és egészségügyi dolgozók elvándorlásának megakadályozására, valamint az egészségügyi hiányszakmák pótlására is.
A szociális ágazatot illetően 2014. január 1-jétől került bevezetésre a szociális ágazati bérpótlék, amely a szociális intézményekben dolgozók bérének kiegészítésére nyújt fedezetet. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me