DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Az enyém a következő két és fél perces, ha jól értettem, az előzőhöz is viszonyítva. Arra én most nem reagálnék. Ami egy forinttal több, az pont egy forinttal több, mint ami eddig volt, mert az eddig nulla forint volt. (Moraj a Fidesz soraiból.)
Amire én reagálnék, amit Molnár Ágnes képviselő asszony is elmondott, az első (Az elnök csenget.) fejezetével nem foglalkoznék a beszédének, hiszen az inkább a 2006-os zárszámadási vitában elmondott lehet, csak kicserélték rajta a dátumot nagy valószínűség szerint, de most egy önök által végigkormányzott ciklus utáni következő költségvetésnek az elfogadásáról vitatkozunk, érdemes egyébként ezt rögzíteni. Amit ön elmondott az egészségügyről, az nagyon fontos, és nagyon jó volna, ha már a nulláról indulva ezek a folyamatok elindulnának. Csak jóval a nulla alatt vagyunk, képviselő asszony. Elmondom, hogyan. 45 ezer fő vár pillanatnyilag a várólistákon műtétre, csípőprotézisre 7326-an, térdprotézisre 8794-en, szürkehályog-műtétre 18 401 beteg vár, és a tavalyi költségvetésben önök vállalták, hogy ezt 3 ezerrel csökkentik. Én úgy gondolom, hogy ez a vállalás nem egy túl nagy vállalás a 45 ezerhez képest.
A közmunkaprogram. Mi nem azt támadjuk, hogy ez van. Bánom, hogy Vigh képviselőtársam már elment. Én örülök, ha vannak olyan kistelepülések, mint az övéi vagy éppen Boldog István képviselőtársamé, aki mindig nagyon büszkén elmondja, de ez nagyobb településeken már nem működik. A közmunkaprogramban, ha valaki rövid ideig dolgozik, annak átmenetinek kell lenni, és onnan vissza kell neki mennie a munkaerőpiacra. Oda nem tud visszamenni, mert az önök által elfogadott adórendszer egész egyszerűen a versenyképességet, a növekedést, a gazdaságot csökkenti, és ezzel nem teremtődnek, hanem megszűnnek munkahelyek, és nem lehet oda visszamenni dolgozni. Ez a baj a közmunkaprogrammal.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me