FARKAS FÉLIX

Full text search

FARKAS FÉLIX
FARKAS FÉLIX nemzetiségi szószóló: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Először is megköszönöm, hogy megválasztásom óta most van lehetőségem felszólalni itt a parlamentben, talán a legfontosabb napirendi pont tárgyalásánál, a költségvetés témájában.
A hazánkban élő nemzetiségi önkormányzatok, értem ez alatt mind a tizenhárom nemzetiséget, már nagyon várják, hogy a megemelkedett feladataikhoz mérten megkaphassák a növelt finanszírozást is. Az önkormányzataink vezetői már a saját fizetésük egy részét képesek áldozni arra, hogy egyáltalán működtetni tudják önkormányzataikat. Mint ahogyan Ritter Imre szószólótársam már elmondta, egy települési nemzetiségi önkormányzat éves költségvetése circa 220 ezer forint, egy területi önkormányzat esetében ez, mondjuk, 400 ezer forint. Ugye, tudják, hogy ez semmire sem elég?
A Magyarországi nemzetiségek bizottsága által megbízott szószólók a költségvetés kapcsán előzetes egyeztetéseket folytattak a kormányzó pártokkal, az ellenzéki pártokkal és természetesen a független képviselőkkel is. Az eddigi visszajelzések alapján úgy érezzük, hogy minden esetben pozitív volt a fogadtatás. Úgy értem, megértették. Köszönjük.
Kérjük tehát önöket, hogy amikor a költségvetés zárószavazására kerül sor, támogassák szavazataikkal e nehéz helyzetben működő nemzetiségi önkormányzatok költségvetése emelésének igényét.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me