GYOPÁROS ALPÁR

Full text search

GYOPÁROS ALPÁR
GYOPÁROS ALPÁR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Schmuck képviselő asszony nekiment a felszólalásában és jól oda is csapott egyet a piaci munkaadói nagyvállalati szférának, és nekiment, és jól odacsapott egyet a közmunkaprogramnak is. Nem tisztem megvédeni az Audi-beruházást, az Audit, illetve az Audi kormányzati támogatását, nem is tudom, hogy pontosan milyen cikkre utalt, de azért azt hadd tegyem hozzá, hogy az Audi mégiscsak a Nyugat-Dunántúl és az ország egyik legjelentősebb nagyvállalati munkaadója, amely elsősorban szakképzett munkaerőnek ad munkát. Tisztességes bért fizet, több ezer, több tízezer családnak biztosítja az egzisztenciáját, közvetve és közvetlenül 30 ezer embernek ad munkát. Ezt azért kellett elmondanom, mert az LMP frakciója sajnos már nem először megy neki az Audi tevékenységének.
A másik pedig a közmunkaprogram. Már több felszólalásomban is elmondtam korábban, kénytelen vagyok elismételni magamat, hogy a közmunkaprogramra igenis igény van, és nemcsak a kormánynak és a nemzetgazdaságnak van rá igénye, és nemcsak az önkormányzatoknak van rá igénye, hanem a közmunkaprogramban részt vevőknek is igénye van rá. A közmunkaprogramban részt vevők maguk is keresik a munkalehetőséget ahelyett, hogy segélyeket vegyenek fel; a közmunkaprogramban részt vevők hasznos tevékenységet végeznek jellemzően; a közmunkaprogramban részt vevők gyakran termelőtevékenységeket végeznek - zöldségeket, gyümölcsöket termesztenek -, nemcsak kötelező önkormányzati feladatokat látnak el, hanem kvázi piaci szerepet is vállalnak így az önkormányzatokkal karöltve, hovatovább már-már a feldolgozópiacban is részt vesznek akkor a közmunkaprogramban részt vevők.
Tehát van igény a közmunkaprogramra, és van igény a közmunkaprogramnak a 2015-ös költségvetésben való többlettámogatására. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me