HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Azt tudjuk, hogy ez a kétharmados kormánytöbbség nem egy szociálisan érzékeny kormány, nem elsősorban az emberek érdekeit nézi, hanem, mint ahogy láttuk, elsősorban gazdasági érdekeket néz még a környezetvédelemben is.
De reagálva: vannak olyan számok ebben a költségvetésben, amelyek azt gondolom, hogy minden jóérzésű embernél kiverik a biztosítékot. Ilyen például a korhatár előtti ellátás mínusz 36 milliárdja vagy a családi pótlék mínusz 13 milliárdja, vagy a gyes mínusz 6,5 milliárdja.
Óriásit vágnak önök a szociális kiadásokon, hiszen a tervekhez képest több mint 150 milliárdot spórolnak az embereken a szociális kiadásokkal, azokon az embereken, akik a legjobban rászorultak ezekre az ellátásokra.
S ami nagyon-nagyon érdekes, hogy még az álláskeresési támogatást is csökkentik önök, 6 milliárddal kevesebbet fognak erre költeni. Nem elég, hogy a szociális kiadásokban látjuk a mínusz számokat, hanem még azoktól az emberektől is, akik elveszítik az állásukat, a munkahelyüket, elvesznek pénzt.
De ami tényleg a legfelháborítóbb szám, és ezt szerintem többször is hangoztatni kell: jövőre összesen közel 120 milliárd forintot fordít a kormány sportra. Ebből a legnagyobb összeg a Nemzeti Olimpiai Központ kialakítása 44,2 milliárd forinttal, ami önmagában több, mint az Országos Mentőszolgálat teljes költségvetése.
Azt gondolom, hogy ezek a számok minden ember számára felháborítóak. Nem értem, hogy lehet egy ilyen költségvetést benyújtani, még akkor is, ha önök nem baloldaliak. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me