HISZÉKENY DEZSŐ

Full text search

HISZÉKENY DEZSŐ
HISZÉKENY DEZSŐ (MSZP): Köszönöm szépen. Figyelemmel leszek arra, amit mondott, bár az utóbbi időben nagyon sokszor hallottunk nyolc évekről; én csak négy évet mentem vissza. Mindenesetre próbálom ehhez tartani magam. Azt gondolom, az, amit én mondanék önöknek, egy olyan program lehet, amely a Fidesz számára is elfogadható, hiszen minden elemében illeszkedik ahhoz, amit a Fidesz az elkövetkezendő években tervez.
Mik ezek? Az egyik az, hogy szeretné a lakásokban a rezsit csökkenteni. Azt gondolom, a valódi rezsicsökkentés az, ha ezeket a lakásokat és ezeket az épületeket felújítjuk. Azért mondom, hogy valódi rezsicsökkentés, mert ez igazságos, hiszen a jelenlegi rezsicsökkentés azoknak kedvez, akik medencét, szaunát, egyebeket működtetnek; itt viszont a lakóépületekről van szó. Tehát azt gondolom, itt a rezsicsökkentés lehetne egy közös pont az elkövetkezendő időszakban.
Célunk nekünk is és azt gondolom, a Fidesznek is, sőt valamennyi pártnak, aki az országban működik, hogy a hazai építőipar jusson megrendelésekhez. Ez egy olyan program lehet, ahol a hazai építőipar kiteljesedhet, és az államnak is jó, a befolyt adók és járulékok, azt hiszem, növelhetik az államkasszát.
A másik ilyen közös pont lehet az új munkahelyek teremtése. Azt hiszem, ha ezt közösen végiggondoljuk, akkor láthatjuk, hogy egy ilyen nagyszabású program vagy egy ilyen program valóban növelheti a munkahelyek számát. A következő ilyen közös pont lehet az energiafüggőség és az energiaimport csökkentése. Folyamatosan erről beszélünk, hogy ez probléma, és ezért szükséges újabb és újabb olyan létesítményeket építeni, amelyek ezt az igényt kielégítik.
(17.30)
Akkor, ha csökkentjük ezt az energiaigényt, azt hiszem, hogy ennek is eleget tudunk tenni. Ezért azt gondolom, hogy ha ezt végiggondolják, és figyelemmel lesznek arra, hogy a Magyarországon élő több százezer család arra vár, hogy legyenek ilyen pályázati kiírások, akkor ez lehet egy olyan közös pont, amiben együtt tudnánk gondolkodni.
Végezetül abban bízom, hogy az általam benyújtott módosító indítvány, hiszen nem ellenkezik a Fidesz elképzeléseivel, talán majd támogatásra talál. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me