TÖRŐ GÁBOR

Full text search

TÖRŐ GÁBOR
TÖRŐ GÁBOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Egy költségvetési vitában sokszor előfordul, hogy az üléspontok határozzák meg az álláspontot, de azt gondolom, hogy az ellenzéki kritikai észrevételek mellett is néha beköltözött az elismerés irányunkba, még ha fű alatt is. (Dr. Szakács László: Valamit félreérthettél.)
Harangozó Tamás hozzászólásában kifejtette, hogy a rendőrség utaztatása hogy szerepel a költségvetésben. Emlékezzünk, 2002-2010 között miről szólt a költségvetési vita: az 1-2 milliárd forintos adósságállományát hogyan fizetjük ki a rendőrségnek.
Szóba került Harangozó Tamás részéről a túlórapótlék, hogy spóroljunk ezen a költségvetés területén. Emlékezzünk vissza 2002-2010 közé, a tűzoltók pótlékát 2010-ben a jelenlegi Fidesz-kormánynak kellett kifizetni, szintén többmilliárdos összegben. (Dr. Hörcsik Richárd: Úgy van!) Emlékezzünk az életpályamodellekre! Több képviselőtársam kitért erre. 2002 és ’10 között arról szólt a média minden szegmense, hogy fél hónap után nem lehetett kihívni a rendőrséget, mert elfogyott az üzemanyag-költség-kerete.
Vágó Sebestyén, Szél Bernadett szintén kitért az életpályamodellre. Azt gondolom, hogy megfelelő viták után megfelelő költségvetési háttérrel ezt végig tudjuk tárgyalni, le tudjuk folytatni a vitát, és ahogy a pedagógusoknál, úgy a többi ágazatban is ezt végre lehet hajtani.
Szintén Varga Lászlóra is kitérek, az adóelem-emelésre azt tudom mondani, hogy például a szappanadónál egy kilónál 11 forint, az egy tízdekás szappannál egy forint ötven fillért jelent. 2002 és ’10 között önök az energiát duplájára emelték, a távhőszolgáltatást a duplájára emelték, összességében azt tudom mondani, hogy ez nem számottevő az önök részéről.
És még egy másodpercet a hazudozásra. Jelen pillanatban egy miniszterelnök hazudott, azt úgy hívják, hogy Gyurcsány Ferenc, aki hazudott reggel, délben meg éjjel. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me