TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Firtl képviselőtársam hozzászólására szeretnék reagálni két dologban, egyrészt adóügyben, másrészt az egészség ügyében. Adóügyben azért, mert abban teljesen egyetértünk, képviselőtársam, hogy adózni azért kell, hogy tudjuk fizetni a közszolgáltatásokat, de ugye, abban meg önt ér egyet velem, hogy egy adórendszer nem lehet olyan, amely lobbiérdekeket kiszolgálva megpróbál élelmiszerboltokat kiszorítani a piacról, amely a büntetés eszköze, mint a reklámadó, amely következetlen, mint a népegészségügyi termékdíj, mert szappant meg sampont is adóztat most már a chips meg a kóla mellett.
Nem lehet modernizációellenes egy adórendszer. Ez a félig visszaszívott internetadó azért arra utal, hogy nem volt ez egészen rendben a modernizációról gondolkodó kormánypárti többség köreiben. Végül nem lehet következetlen egy adórendszer, mert amikor önök azt mondják, hogy onnan kell elvenni, ahol több jövedelem termelődik meg, és ezt alkalmazzák, mondjuk, gazdasági társaságok esetében, következetesen tagadják, hogy a személyi jövedelemadórendszerben pedig nem kellene különbséget tenni tehetős meg nem tehetős, magyarul, szegény meg gazdag között. És hogy Rétvári képviselőtársamnak is mondjak egy kedves mondatot, akkor kellett volna itt dicsérgetni a parlamenti képviselőket, amikor az adóvitában önök közül ketten, írd és mondd, ketten ültek itt, az államtitkáruk meg egy képviselőtársuk, aki volt ehhez elég türelmes. (Novák Előd: Vajon Rétvári Bence meddig marad itt ma? Nemsokára indulnia kéne!)
Végül stadionügyben szeretném elmondani, hogy ízlés dolga, nekem nem tetszik, hogy van egy hosszú táblázat stadionfelújításokkal, de képviselőtársam, attól még sem én, sem a gyerekem, sem az unokám nem lesz egészségesebb, hogy ezekben a stadionokban a magyar labdarúgás sajátos változatát űzve, mondjuk, 7-8 idegenlégióssal fociznak emberek. Ehhez egy másfajta egészségpolitikai közelítés kellene. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban. - Hajrá Diósgyőr!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me