VARJU LÁSZLÓ

Full text search

VARJU LÁSZLÓ
VARJU LÁSZLÓ (Független): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Az elmúlt két napban módom volt már hozzászólásban ostorozni ezt a kiválónak nem nevezhető költségvetési javaslatot, ezért most engedjék meg, hogy két olyan témával hozakodjak elő, ami inkább pozitív megítélésbe helyezi mindazt, amit önök, illetve a képviselőjük javasolt.
Szeretném jelezni, hogy dr. Tapolczai Gergely úrnak a fogyatékkal élők ügyében tett többszörös javaslatát én örömmel tudom támogatni, bár nem tudom, hogy mely témától kívánja elvonni a forrást, ez még nem derült ki, de ha ez kifejezetten például a stadionokról szól, ahol erre lehetőség van és jelentős forrás áll rendelkezésre, akkor szeretném jelezni, hogy a támogatásomat bírja a képviselő úr indítványa.
A másik hasonlóan fontos terület a nemzetiségiek ügye. Ebben a vonatkozásban számos tárgyalás volt, és úgy láttam, hogy mindez eredményre vezethet, azaz azok a módosító indítványok, amelyek itt elhangzottak az elmúlt időszakban, mindenképpen olyanok, amelyeket támogatni kell. Ezt abban a helyzetben is mondom, hogy általában véve - ahogy korábban említettem is - önmagában az egész költségvetést ebben a formájában támogatni nem lehet, viszont ezt a két kezdeményezést igen.
Ez olyannyira így van, hogy kritikával kell élni ezzel a költségvetéssel szemben, és azt kell mondanom, hogy az egészre vonatkozóan nem szemléletváltásra, hanem kormányváltásra van szükség.
(17.00)
Ha ezt így magában meg tudja oldani a kormány, akkor legalább a miniszter úr lemondása hozzájárulna sokban ahhoz, hogy Magyarország 2015. évi költségvetése egy új előterjesztéssel valóságos lehetőség legyen, gazdasági fejlődésre, növekedésre adjon módot.
Ezt azért is mondom, mert az utolsó példám nem tud pozitív lenni az önök számára. Ez a példa bizonyos értelemben hosszú láncolatból ér el ide, a költségvetésig, de az arcátlanságukat azt nagyon egyértelműen mutatja. Ez pedig az energiagazdálkodás területén a gázbeszerzésre vonatkozik. Az elmúlt években önök kialakítottak egy olyan lehetőséget, hogy a nemzetközi gázárcsökkenés kihasználására helyzetbe hoztak magáncéget, magyar tulajdonú magáncéget úgy, hogy mindezt az MVM Rt. magyar állami vállalat közreműködésével. Ez így jött létre. Eközben pedig az MVM-nek itt, ebben a költségvetésben önök külön juttatást akarnak nyújtani. Azt gondolom, ez elfogadhatatlan, megdöbbentő. Ez ellen mindenképpen tiltakozni kell.
Összefoglalva, mindaz, amit önök itt költségvetésben ilyen módon tettek, az elfogadhatatlan. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me