Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) OGY határozat módosításáról szóló országgyűlési határozati javasla…

Full text search

Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) OGY határozat módosításáról szóló országgyűlési határozati javaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról való döntés
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (II. 24.) OGY határozat módosításáról szóló határozati javaslat összegző módosító javaslatáról való döntés és a zárószavazás. Rogán Antal képviselő úr és más képviselők önálló indítványa H/132. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslata H/132/12. számon, a részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslatról szóló összegző jelentése pedig H/132/13. számon a honlapon elérhető. A Törvényalkotási bizottság elnöke benyújtotta az egységes javaslatot, amelyet H/132/16. számon a honlapon szintén megismerhetnek.
Tisztelt Országgyűlés! Képviselő Asszonyok és Képviselő Urak! Most határozathozatalok következnek.
Felhívom figyelmüket, hogy a határozati javaslat elfogadásához, valamint egyes módosító javaslatok fenntartásához az Alaptörvény rendelkezései alapján a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján az MSZP és a Jobbik képviselőcsoportja indítványozta egyes, az összegző módosító javaslatban nem szereplő módosító javaslatok fenntartását. Ezek a kezdeményezések H/132/14. és 15. számon a hálózaton elérhetők. Először ezekről határozunk.
Tisztelt Ház! A H/132/5. számú módosító javaslatban Tóbiás József és Bárándy Gergely képviselő urak a határozati javaslat 1. és 14. §-ának elhagyását javasolják. Az indítvány magában foglalja a H/132/7. számú módosító javaslatot, amely szintén a 14. § elhagyását kezdeményezi. A fenntartáshoz - az elhagyási szándékra figyelemmel - egyszerű többség is elegendő.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e az MSZP kérése alapján a H/132/5. számú módosító javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 49 igen szavazattal, 127 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
Most a Jobbik kérése alapján a H/132/7. számú módosító javaslat fenntartásáról döntünk, amelyet Apáti István és Staudt Gábor képviselő úr terjesztett elő. A fenntartáshoz - az elhagyási szándékra figyelemmel - egyszerű többség is elegendő.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a Jobbik kérése alapján a H/132/7. számú módosító javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 22 igen szavazattal, 132 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A H/132/4. számú módosító javaslatban Tóbiás József és Bárándy Gergely képviselő urak a 9. § elhagyását javasolják. A javaslat fenntartásához - az elhagyásra figyelemmel - egyszerű többség is elegendő. Az indítvány fenntartása kizárja a H/132/6. számú javaslatot.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e az MSZP kérése alapján a H/132/4. számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 52 igen szavazattal, 128 nem ellenében, tartózkodás nélkül a módosító javaslatot nem tartotta fenn.
A H/132/6. számú módosító javaslatban Apáti István és Staudt Gábor terjesztenek elő módosítást a 9. §-ra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a Jobbik kérése alapján ezt a módosító javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 23 igen szavazattal, 133 nem ellenében, 25 tartózkodás mellett nem tartotta fenn a módosító javaslatot.
Tisztelt Országgyűlés! Mivel az Országgyűlés egyik módosító javaslatot sem tartotta fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság H/132/12. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 128 igen szavazattal, 23 nem ellenében, 30 tartózkodás mellett az összegző módosító javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a határozati javaslatot a H/132/16. számú egységes javaslat szövege szerint. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 128 igen szavazattal, 53 nem ellenében, tartózkodás nélkül a határozati javaslatot elfogadta.
(15.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me