Egyes törvényeknek a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvénnyel összefüggő módosításáról szóló törvényjavasla…

Full text search

Egyes törvényeknek a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvénnyel összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról való döntés
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyes törvényeknek a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvénnyel összefüggő módosításáról szóló törvényjavaslat összegző módosító javaslatáról való döntés és a zárószavazás. Lázár János képviselő úr és más képviselők önálló indítványa T/135. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető.
A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslata T/135/10. számon, a részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslatról szóló összegző jelentése pedig T/135/11. számon a honlapon elérhető.
A Törvényalkotási bizottság elnöke benyújtotta az egységes javaslatot, amelyet T/135/14. számon a honlapon szintén megismerhetnek.
Tisztelt Képviselő Asszonyok és képviselő! Urak! Most a határozathozatalok következnek. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján az MSZP és a Jobbik képviselőcsoportja indítványozta egyes, az összegző módosító javaslatban nem szereplő módosító javaslatok fenntartását. Ezek a kezdeményezések T/135/12. és 13. számon a hálózaton elérhetők. Először ezekről határozunk.
Tisztelt Országgyűlés! A T/135/4. számú módosító javaslatban Tóbiás József képviselő úr és mások az 55. §-ban a közszolgálati tisztviselői törvény 54/A. §-a (3) és (4) bekezdésének, valamint 54/B. §-ának elhagyását kezdeményezik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e az MSZP kérése alapján ezt a módosító javaslatot.
Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 53 igen szavazattal, 128 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem tartotta fenn.
A T/135/5. számú módosító javaslatban Staudt Gábor képviselő úr az 59. §-ban a törvény 224. § (4) bekezdését módosítja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a Jobbik kérése alapján ezt a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 45 igen szavazattal, 133 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem tartotta fenn.
Tisztelt Országgyűlés! Mivel az Országgyűlés egyik módosító javaslatot sem tartotta fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/135/10. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 128 igen szavazattal, 7 nem ellenében, 47 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. A törvényjavaslat sarkalatossági rendelkezéseinek értelmében a 22. és 23. §-ok elfogadásához minősített többségű határozathozatalra van szükség. Erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a törvényjavaslat minősített többséget igénylő részét a T/135/14. számú egységes javaslat szövege szerint. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a törvényjavaslat minősített többséget igénylő részét 128 igen szavazattal, 29 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő részét a T/135/14. számú egységes javaslat szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő részét 128 igen szavazattal, 30 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me