A halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző m…

Full text search

A halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés
Most soron következik a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Az előterjesztés T/3785. számon volt valamennyiük számára elérhető. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/3785/17., összegző jelentését pedig T/3785/18. számon terjesztette elő.
Most a határozathozatalok következnek. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján az LMP a T/3785/11. számú módosító javaslat, a Jobbik a T/3785/4., 7. és 9. módosító javaslatok fenntartását indítványozta. Arról is tájékoztatom Önöket, hogy a Jobbik fenntartáskérési indítványában leírási hiba szerepel, de a Házbizottság az ülésén történt bejelentésre figyelemmel az eredeti szándék szerinti fenntartásra kért indítványról döntünk majd.
A T/3785/11. számú módosító javaslatban Ikotity István és Sallai R. Benedek terjesztettek elő javaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 33 igen szavazattal, 157 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett nem tartotta fönn.
A T/3785/4. számú módosító javaslatban Magyar Zoltán és Vágó Sebestyén javaslata szerepel, ennek alternatívája a 9. számú módosító javaslat. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a 4. számú módosító javaslatot.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 30 igen szavazattal, 160 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett nem tartotta fönn.
A T/3785/9. számú módosító javaslatban Magyar Zoltán és képviselőtársai javaslata szerepel. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 30 igen szavazattal, 162 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett nem tartotta fönn.
A T/3785/7. számú módosító javaslat Magyar Zoltán indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e ezt a javaslatot.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 23 igen szavazattal, 159 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett nem tartotta fönn.
Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fönn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (2) bekezdése alapján a kormány az összegző módosító javaslat 2. pontjáról külön szavazást kezdeményezett. Először erről döntünk, és ezután határozunk az összegző módosító javaslat további pontjairól.
Az összegző módosító javaslat 2. pontjában a bizottság a törvényjavaslatot új 4. §-sal javasolta kiegészíteni. A kormány kérésére külön döntünk. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a javaslat elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 2. pontját.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosítójavaslat-pontot 30 igen szavazattal, 134 nem ellenében, 32 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az összegző módosító javaslat további pontjairól határozunk. Arra figyelemmel, hogy ennek 3. és 4. pontjai elfogadásához minősített többség szükséges, a határozathozatalra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslat 3. és 4. pontját. Kérem, szavazzanak most a jelenlévők kétharmadával! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat 3. és 4. pontjait 159 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 32 tartózkodás mellett elfogadta.
Most az összegző módosító javaslat egyszerű többséget igénylő további pontjairól határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/3785/17. számú összegző módosító javaslatának további pontjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat további pontjait 189 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Arra figyelemmel, hogy az imént az Országgyűlés nem fogadta el az összegző módosító javaslat minden pontját, a zárószavazás során a törvényjavaslatnak az összegző módosító javaslat elfogadott pontjaival módosult szövegéről döntünk. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a törvényjavaslat sarkalatossági rendelkezése meghatározza a minősített többséget igénylő rendelkezések körét. Ezek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/3785. számú módosult törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosult törvényjavaslat minősített többséget igénylő részét 159 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 33 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a módosult törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő részeiről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/3785. számú módosult törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az egyszerű többséget igénylő rendelkezéseket 158 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 33 tartózkodás mellett elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me