Az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító j…

Full text search

Az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. Az előterjesztés T/3788. számon valamennyiük számára elérhető volt. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/3788/11., összegző jelentését pedig T/3788/12. számon terjesztette elő.
Most a határozathozatalok következnek. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján az LMP képviselőcsoportja a T/3788/3. számú módosító javaslat fenntartását kezdeményezte, először tehát erről határozunk. A T/3788/3. számú módosító javaslat Ikotity István és Sallai R. Benedek javaslatát tartalmazza. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 67 igen szavazattal, 127 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem tartotta fönn.
(11.40)
Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fönn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Arra figyelemmel, hogy ennek 5. pontja minősített többségű döntést igényel, a határozathozatalra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/3788/11. számú összegző módosító javaslatának 5. pontját. Kérem, szavazzanak a jelenlévők kétharmadával! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat minősített többséget igénylő pontját 129 igen szavazattal, 63 nem ellenében és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el. (Szórványos taps.)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/3788/11. számú összegző módosító javaslatának egyszerű többséget igénylő pontjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat egyszerű többséget igénylő pontjait 128 igen szavazattal, 69 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Arra figyelemmel, hogy az imént az Országgyűlés nem fogadta el az összegző módosító javaslat minden pontját, a zárószavazás során a törvényjavaslatnak az összegző módosító javaslat elfogadott pontjaival módosult szövegéről döntünk. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a törvényjavaslat sarkalatossági rendelkezése meghatározza a minősített többséget igénylő rendelkezések körét. Ezek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/3788. számú módosult törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosult törvényjavaslat minősített többséget igénylő részét 125 igen szavazattal, 71 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül nem fogadta el. (Taps az ellenzék soraiban.)
Most tisztelettel kérdezem a miniszter urat, kívánja-e, hogy a házszabály 50. § (3) bekezdése alapján szünetet tartsunk. (Dr. Fazekas Sándor: Mind a hárman igennel szavaztunk. - Hende Csaba: Igennel szavaztam.) Sajnos 126-tal sincs meg a kétharmad. Varga miniszter úr is? (Varga Mihály: Én is igennel szavaztam!) Kérek szépen egy gyors számolást a jegyző uraktól, hogy 127 igen szavazattal hogy állunk a fronton. (Nagy zaj, közbeszólások. - Jelzésre:) Tehát a jelenlegi 196-ból - annyian vagyunk jelen - 131 a kétharmad, tehát a két szavazattal sincs meg. Tehát változatlanul… (Taps az LMP soraiban.) azt kérdezem Fazekas miniszter úrtól, hogy a házszabály 50. § (3) bekezdése értelmében kér-e most tárgyalási szünetet. (Dr. Fazekas Sándor jelzésére:) Igen, kér, akkor tárgyalási szünetet rendelek el, azzal, hogy arra kérem képviselőtársaimat, fegyelmezetten maradjanak a helyükön, mert akár perceken belül folytathatjuk az ülést. (Rövid szünet.)
Mélyen tisztelt Képviselőtársaim! Mondtam, hogy akár perceken belül is folytatni tudjuk, úgyhogy foglalják el a helyüket, mert folytatjuk az ülést. (Rövid szünet.)
Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy az előterjesztő írásban T/3788/15. szám alatt kezdeményezte a zárószavazás elhalasztását. (Sallai R. Benedek: Vonja vissza őket!) Képviselő úr, majd ha eljön az ideje, adok lehetőséget arra, hogy fölszólaljon.
Most megadom a szót 5 perces időkeretben Fazekas Sándor miniszter úrnak. (Dr. Fazekas Sándor jelzésére:) Nem kíván élni a lehetőséggel. (Zaj, közbeszólások.)
Tisztelt Országgyűlés! A házszabály 51. § (2) bekezdése alapján a zárószavazás elhalasztásáról az Országgyűlés vita nélkül határoz. Kérdezem önöket, hogy az előterjesztő kezdeményezése alapján elhalasztják-e a T/3788. számú törvényjavaslat zárószavazását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a zárószavazást 128 igen szavazattal, 43 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett elhalasztotta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me