DR. TÓTH BERTALAN,

Full text search

DR. TÓTH BERTALAN,
DR. TÓTH BERTALAN, a Törvényalkotási bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Az ominózus Törvényalkotási bizottságon három javaslatot tárgyalt meg a bizottság, tehát nem csak egyet, ebből kettő az MSZP javaslata volt. Az egyik arról szólt, hogy ne kerüljön titkosításra semmilyen olyan adat, amely a magyar emberek számára megismerhető a paksi beruházással kapcsolatban; ezt önök leszavazták. A másik javaslatunk az volt, hogy a közbeszerzési törvény hatálya alól ne kerüljön ki a paksi beruházás; ezt a kormányzó többség, a Fidesz leszavazta. A harmadik napirendi pont, a harmadik módosító javaslat volt az, amellyel kapcsolatban Tuzson képviselőtársam egészen elképesztő indoklását hallhattuk. Álláspontunk szerint ez a 30 éves titkosítás a korrupció melegágyává teszi a paksi beruházást, mégpedig azért, mert ön is kínosan kerülte azt a kifejezést, hogy üzleti adat - üzleti adat. Ön végig műszaki adatról, szállítási útvonalakról beszélt, minden másról, de az üzleti adatot kifelejtette a hozzászólásából. Ez arra vonatkozik, hogy milyen alvállalkozók fognak itt tevékenykedni, ki lesz a fővállalkozó, milyen adatokat, milyen számokat tartalmaznak majd ezek a szerződések.
S még egy dologra szeretném felhívni képviselőtársaim figyelmét és az ön figyelmét is. Nem a bíróság az adatgazda. Tehát önök már eleve előrevetítik, hogy meg fogják tagadni az adatkikérést a beruházással kapcsolatban, ugyanis nem a bírósághoz kell először fordulni, hanem a beruházóhoz, aki az adatokat birtokolja. Önök már azonnal azzal érvelnek, hogy önök ezt megtagadják nemzetbiztonsági érdekre hivatkozva vagy a szellemi tulajdon védelmére hivatkozva, és majd az adatkikérő pedig a bíróságon érvényesítheti, ez a rossz hozzáállás.
Még egyszer elmondom, hogy ez a korrupció melegágyává teszi a beruházást, nem fogjuk tudni támogatni ezt a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me