TUZSON BENCE

Full text search

TUZSON BENCE
TUZSON BENCE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Egy kis visszafogottságot szeretnék kérni a szocialistáktól (Heringes Anita: Nem tudok visszafogott lenni!), hiszen Pakssal kapcsolatban azért Józsa István neve rendszeresen felmerül, és nem véletlen, hogy 6,6 milliárd forintot épp ők lapátoltak ki Paksból. (Dr. Schiffer András és Heringes Anita közbeszól.) Tehát ha Pakssal kapcsolatban korrupcióról beszélhetünk és kivitt pénzről, akkor azért ügyeljünk arra, hogy ha megszólalunk, egy kicsit nézzünk magukba, vagy nézzenek magukba, és nézzék meg azt, hogy mit csináltak önök az utóbbi időszakban ebben az ügyben. (Közbeszólások az MSZP soraiból.)
De hozzá kell tennem azt, hogy kérem azt, hogy figyelmesen olvassák el azt a szabályt, amit most elfogadunk, és azt a jogszabályjavaslatot, ami most az Országgyűlés elé került. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy itt jogi terminus technicusokról beszélünk. Tehát az, hogy üzleti adat meg az, hogy műszaki adat, nem azt jelenti, hogy mondjuk, nemzetbiztonsági okból minden adat titkos, hanem azt jelenti, hogy van olyan adat, ami egyébként nem műszaki adat, hanem olyan eljárásrend, ami mondjuk, üzleti adatnak minősül (Dr. Schiffer András: De nem ez van itt!), ami például akár szállítási útvonalakat vagy ilyesmit jelenthet, amelyek titkosak, de nem műszaki adatok. Tehát lehet, hogy azt mondhatnánk, hogy minden olyan adat, hogyha nem lenne ott ez a szó, akkor nem zavarná meg önöket, de itt minden olyan adatról beszélünk, ami nemzetbiztonsági okból veszélyes lehet, vagy pedig szerzői jogok kapcsolódnak hozzá. De itt nyilván elsősorban a nemzetbiztonsági szempontból érdekes adatokról beszélhetünk.
Tehát oda kell figyelni arra, hogy miről szól pontosan ez a szabály, és hogy miről szavazunk ebben a kérdésben. Tehát itt arról van szó, hogy olyan adatok, amik az emberek számára, ha megismerik, esetleg terroristák, veszélyt jelenthetnek. Terrorizmusról beszélünk ebben a Házban már sokszor, a terrorizmus kérdése egy valós probléma, és ennek megfelelően is kell közelítenünk egy ilyen létesítményhez, mint egy atomerőmű.
Ezek azok a szempontok, és ne zavarja meg önöket az, hogy ezeket egyébként jogi terminus technicus szerint hogyan nevezzük. Nem arról van szó, hogy egyes kisebb szerződések nem ismerhetőek meg e tekintetben, hanem bizonyos adatokról van szó, és az adat szó nem véletlenül szerepel ebben a jogszabályban. (Dr. Schiffer András: De nincs benne.) Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me