Személyi javaslatok: /Dr. Kardkovács Kolos, az MNB monetáris tanács tagja/

Full text search

Személyi javaslatok: /Dr. Kardkovács Kolos, az MNB monetáris tanács tagja/
Tisztelt Országgyűlés! Most személyi javaslatokról határozunk.
Soron következik a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa tagjának megválasztása. Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem dr. Kardkovács Kolos urat és családját, valamint meghívott vendégeit. (Taps.) Kardkovács Kolos úr a IV. számú páholyban foglal helyet. Köszönöm szépen.
A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa tagjának megválasztását előkészítő Gazdasági bizottság a jelöltet meghallgatta, javaslatában a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva Kardkovács Kolos urat javasolja a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa tagjának megválasztani. Az elnöki jogkörben előterjesztett határozati javaslatot S/12061. számon a honlapon megismerhetik.
Tisztelt Országgyűlés! A monetáris tanács tagját az Országgyűlés a jelen lévő országgyűlési képviselők többségének szavazatával hat évre választja meg. Az Országgyűlés a határozati javaslatról vita nélkül dönt.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy az S/12061. számú javaslat alapján megválasztja-e a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa tagjának Kardkovács Kolos urat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés Kardkovács Kolos urat a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa tagjának 114 igen szavazattal, 53 nem szavazattal, tartózkodás nélkül megválasztotta. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Most az ünnepélyes eskütétel és az esküokmányok aláírása következik. Tisztelettel felkérem Kardkovács Kolos urat, hogy fáradjon az ülésterem közepére, és tegye le esküjét.
Felkérem Szűcs Lajos jegyző urat, hogy olvassa elő az eskü szövegét, a tisztelt Országgyűlést pedig szokásainknak megfelelően arra kérem, hogy felállva hallgassuk meg azt. (A teremben lévők felállnak. - Kardkovács Kolos a terem közepére lép. - Dr. Szűcs Lajos jegyző előolvassa az eskü szövegét.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me