KÉSZ ZOLTÁN

Full text search

KÉSZ ZOLTÁN
KÉSZ ZOLTÁN (Független): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A kormány megfutamodott a vasárnapi zárvatartás kérdésében, gyáván próbálja elkerülni, hogy a magyar emberek népszavazáson mondhassák el a véleményüket a Fidesz-KDNP-kormánykoalícióról.
(14.10)
Nyilvánvaló, hogy rettegnek a magyar választóktól, félnek a népakarattól. Szeretném megtudni, hasonlóan jobb belátásra tér-e a kormány az értelmetlen stadionépítés erőltetésében is.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az ön minisztere a vasárnapi kötelező zárvatartás megszüntetését azzal indokolta, hogy a kormány meghallgatta a nép szavát. Az ön főnökének, Habony Árpád miniszterelnök úrnak nem lehet túl éles a füle, ha egy év kellett ahhoz, hogy meghallja a választók túlnyomó többségének követelését. A kérdés most az: valóban az emberekkel együtt, a többségi akaratot meghallva végzik a dolgukat, vagy a boltzár eltörlése csak gyáva megfutamodás volt? Meghallják-e vajon azt is, hogy a többségnek elege van abból, hogy kétes körülmények között árusítják ki a magyar földet? Meghallja-e, hogy az embereket felháborítják az állami vezetők pofátlan fizetései, hogy például egy postás a 2 százalékát keresi annak, mint a nála ötvenszer többet kereső vezérigazgató? Meghallja-e vajon azt is, hogy az embereknek elegük van abból, hogy a kormány tetemes összegeket költ el stadionok építtetésére?
A stadionkormány öncélú mániája nemcsak értelmetlen, de káros is. Az Orbán-Habony-rezsim 2018 végéig várhatóan 300 milliárd forintot költ el összesen futballpályák építésére, amelyek jövőbeni fenntartása évente több tíz milliárd forintba kerül majd az adófizetőknek, hiszen az óriási létesítmények költségeit a múltbeli tapasztalatok alapján a tulajdonosok és a csapatok várhatóan nem tudják majd kitermelni. Ezzel pedig tisztában vannak a magyar állampolgárok is, akik látványberuházások helyett minőségi oktatást és egészségügyet akarnak, és tisztességes fizetést az orvosoknak, a tanároknak.
A stadionkormány által a Századvégtől megrendelt kutatások és más felmérések egyértelműen alátámasztják, hogy a többség nem kér többet a stadionépítésekből. A szükségtelen építkezések mégis folytatódnak. Miért mennek szembe a népakarattal? Ezzel is csak az a céljuk, hogy az 1 százaléknyi hűbéresüket kifizessék, hogy a baráti zsebeket ki tudják tömni? Ebből Magyarország többségének elege van, ezért eljött az ideje, hogy a kormány beszüntesse a szükségtelen beruházások támogatását.
Megértem, hogy Rogán Antal propagandaminiszter gyáva ahhoz, hogy parlamenti képviselőként a munkahelyén válaszoljon a kérdésre (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban.), mégis kérdezem államtitkár urat: a vasárnapi boltzár eltörlése kapcsán tett kijelentésének megfelelően hallgatnak-e a népre a stadionépítések kapcsán is, és leállítják a közpénz pazarlását ezekre az értelmetlen, fenntarthatatlan, meddő projektekre? Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me