HOLLIK ISTVÁN

Full text search

HOLLIK ISTVÁN
HOLLIK ISTVÁN (KNDP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Két rövid megjegyzés megint csak. Egyrészt azt gondolom, hogy technikai kérdés, hogy a zárolt számláról vonjuk-e le, vagy azt írjuk bele a határozati javaslatba, hogy vonjuk-e le, vagy egyébként az állam áll helyt.
De azt gondolom, hogy ha azt a kérdést feltesszük bárkinek, hogy kiben bízik meg inkább, egy 3 milliárd forintos áfacsalás gyanújába keveredett cég és a ő zárolt számlájáról kapja meg a kárpótlását, vagy egyébként az állam áll helyt ezért a kárpótlásért, azt gondolom, hogy teljesen józan, amit mi a határozati javaslatba beleírtunk, hogy ebben az esetben nem egy áfacsalással megvádolt céget, hanem az államot választottuk, mint aki kártalanítani fog.
Gúr Nándor képviselőtársamnak pedig azt tudom mondani, hogy a bíróság dolga ítélkezni. Ha ön elolvassa ezt a határozati javaslatot, abban két dolgot fog találni. Azt, hogy az önök képviselője egy olyan céget működtetett, ami egyébként megkárosított diákokat és nyugdíjasokat. Egy dologban biztosak lehetünk: ők vétlenek voltak ebben az ügyben, és kártalanítani kell őket.
Ez van benne ebben a határozati javaslatban, ebben semmilyen prejudikáció nincsen. A másik része pedig a javaslatnak az, hogy vizsgáljuk meg azt, hogy ez az áfacsalási ügy bármilyen módon kapcsolódik-e az MSZP és a DK pártfinanszírozásához. Ebben semmilyen prejudikáció nincs. Ha ön szerint ebben van, akkor ez szövegértési problémának tudható be. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me