DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Azt hiszem, a legjobbkor tette fel a kérdését, képviselő úr, hiszen az ősz lesz az az időszak, amikor látványosan elkezdődnek a városligeti park területén a rehabilitációs, faültetési, parkosítási munkálatok. Mint azt ön is tudja, tisztelt képviselő úr, az elmúlt időszakban az önök által és sokak mások által is kért olyan fórumsorozatok tartódtak meg, a „Liget park” fórum, ahol 118 civil szervezetnek, intézménynek, közösségnek volt lehetősége elmondani a véleményét, javaslatát. Összességében 558 észrevételt tettek ezek a szervezetek, ezeknek a 90 százalékát beépítettük azokba a tervekbe, amelyek alapján a Városliget meg tud újulni.
Az első ütem hamarosan elkezdődik az Ajtósi Dürer sor és a Hermina út sarkán található kerttel, kutyajátszótér kialakításával, sportpályákkal, futókörökkel, a Szépművészeti Múzeum környezetének, az ottani zöldfelületnek a megújításával, és ahogy említettem, ezek már mind-mind olyan fejlesztések lesznek, amelyekben az ottani félezer civil észrevételt is igyekszünk a lehető legmagasabb fokon beépíteni.
Elkezdődött a közműhálózat cseréje, elindul a közvilágítás bővítése, felújítása, új illemhelyek jönnek létre, kerékpártárolók létesülnek, új hulladékgyűjtőket helyeznek el, és a faállománynak is elindul egyfajta megújítása, őshonos és ellenálló fajok kerülnek telepítésre, 70 új fára számíthatnak azok, akik a Ligetben fognak sétálni a következő időszakban.
(12.00)
Ezeknek a fenntartásához nyilván fontos az öntözőrendszer, ez is meg fog valósulni. Nőni fog a zöldfelületek aránya, erről már többször beszéltünk itt a Házban is. 60-ról 65 százalékra fog nőni a zöldfelületek aránya a felújítások, a munkák végén a Ligetben.
A használaton kívüli és eléggé rossz állapotú Hungexpo-épületek, Petőfi Csarnok bontása megtörtént, az Olaf Palme-ház műemléki felújítása elindul, a Pannon Park alapkövét az elmúlt héten lerakták, az Állatkerti körúton pedig már mindenki láthatja az új pavilonkertet is. Ezek eredeti, Feszl Frigyes 1860-ban készült anyagai alapján orientális stílusú pavilonok lettek. Azt hiszem, mindenki láthatja, hogy milyen szép, minőségi épületek jöttek létre. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me