HONDURAS

Full text search

HONDURAS
1. Nemzeti Párt: a gyakorlatilag kétpártrendszerű 128 fős törvényhozásban többségben van (71 hely), vezetője, Rafael Leonardo Calleas nyerte az elnökválasztást. 1902-ben alakult, hagyományosan jobboldali párt, szoros kapcsolatban a hadsereggel. Mérsékelt belső reformok, és a közép-amerikai integráció híve.
2. Hondurasi Liberális Párt: 1890 óta működik, jobbközép, ellenzéki párt, bázisa főleg a városi lakosság, történelmileg a szociális reformok, a liberális demokrácia híve, erős szociáldemokrata, ill. jobboldali technokrata frakcióval.
3. A Nemzeti Megújulás és Egység Párt 1977 óta legális, centrista, szociáldemokrata értékeket követő csoport. A kisebb pártok közé tartozik a Kereszténydemokrata Párt, ill. az 1983 óta újra illegalitásban működő Hondurasi Kommunista Párt.
Betiltott fegyveres szervezetek: a baloldali Cinchonero Népi Felszabadítási Front és a 19. sz.-i forradalmár, Francisco Morazan nevét viselő Hondurasi Felszabadítási Front, ill. a jobboldali félkatonai „Fehér Kéz” és Hondurasi Antikommunista Mozgalom.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me