Január 19.

Full text search

Január 19.
– Michal Kovác, a Szlovák Köztársaság elnöke válaszolt Göncz Árpádnak a szlovák nyelvtörvényre vonatkozó levelére. Kovác a nyelvtörvény aláírását azzal indokolta, hogy ígéretet kapott a kormányfőtől és a Szlovák Nemzeti Tanács elnökétől, hogy a kisebbségek nyelveinek használatáról szóló törvényt mielőbb a Nemzeti Tanács elé terjesztik.
– Kovács László külügyminiszter Bonnba látogatott, ahol Volker Rühe védelmi miniszterrel, Klaus Kinkel külügyminiszterrel, Wolfgang Schaubléval, a kormányzó keresztény pártok frakcióvezetőjével, valamint Karsten Voigttal, az Észak-atlanti Közgyűlés elnökével, a szociáldemokraa frakció szóvivőjével tárgyalt. Részt vett az Új Európa – a differenciált integráció stratégiái címmel rendezett nemzetközi fórumon is.
– A FÁK tagállamainak államfői Jelcin betegsége miatt tavaly decemberről elhalasztott csúcstalálkozójukon egyhangúlag meghosszabbították az elkövetkező évre a FÁk államfői tanácsának élén Jelcin megbízatását.
– Sztefanopulosz görög köztársasági elnök Papandreu utódaként hivatalosan megbízta Kosztasz Szimitisz szocialista politikust, hogy alakítsa meg az új kormányt. A Pánhellén Szocialista Mozgalom (PASZOK) parlamenti csoportja kétfordulós szavazáson mérte meg a jelölteket, s Szimitisz került ki győztesen.
– Megadták magukat a török hatóságoknak azok a kaukázusi származású terroristák, akik még kedden 200 – főként orosz állampolgárságú – utassal a fedélzetén hatalmukba kerítették az Avrasya nevű kompot Trabzon török kikötőben – jelentette az AP hírügynökség a török tévé jelentésére hivatkozva. A csecsen túszejtők a DPA jelentése szerint fegyvereiket a hajón hagyták, s a török haditengerészet gumicsónakjai átszállították őket a kísérő hadihajókra. A komp átvizsgálása során kiderült, hogy a hajón nincs robbanószerkezet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me