Január 18.

Full text search

Január 18.
– Tíz ember, köztük négy kisgyermek halálát okozó tűz pusztított az észak-németországi Lübeck egy menekültotthonában, ahol főleg afrikaiak és ázsiaiak laktak. A rendőrség őrizetbe vett három fiatalt, akiket a ház felgyújtásával gyanúsítanak.
– Max van der Stoel, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kisebbségi főbiztosa csütörtökön megerősítette szeptemberi nyilatkozatát, miszerint a román parlament által elfogadott oktatási törvény „önmagában nem sérti a nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek nyelvén folyó oktatással kapcsolatos jogok nemzetközi normáit”. A főbiztos szerint azonban nagyon sok függ a törvény végrehajtására meghozandó intézkedésektől, rendeletektől, és természetesen nincs tökéletes törvény sem. Max van der Stoel hozzáfűzte: egyértelműen az a benyomása, hogy a törvényt nem fogják olyan lépések követni, amelyek csökkentik a magyar kisebbség jogait olyan értelemben, hogy veszélyeztetnék identitását.
– Véget ért a több mint egy hete tartó dagesztáni túszdráma. Ezt Borisz Jelcin elnök közölte csütörtök délután azt állítva, hogy „minimális veszteséget” követelt a túszmentő akció. Jelcin szerint 82 túsz szabadult ki, 18 eltűnt. Továbbra sem tudni, hogy a többi tússzal mi történt.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me